torsdag 18 april 2019

Lillöparen.....Sista morgonpasset i vedsvängen avklarades. Det blev ett bra pass, mycket jobb och galet vackert väder.
Jag avslutade passet med ett möte, ett trevligt sådant, nya människor, nya idéer och nya vinklingar på saker, jag gillar det skarpt.

Jag hämtade upp mitt mys på fritids. Hon hade haft en fin dag, utomhusvistelse är bra för gammal och ung. Jag gav henne förslaget om att vi skulle åka till havet och hoppa i tången och se om det blåst in någon fin drivved, eller kunde vi leta snäckor. Vi kunde käka kanelbullar och dingla med benen över vattnet från en sten. Men nä hon ville inte. Okej vad vill du då?

Det blev badmintonspel på gräsmattan, skip-bo på altanen och chill i soffan. Jag var måttligt tillfreds med det. Men det skulle bättra sej.
Vi tände grillen och för första gången detta året intogs vår middag utomhus under klarblå himmel iklädd småbyxor och linne. Smaka på den.Mollie hoppade lite på studsmattan och hon fick en idé.
Hon kom till mej med förslaget om att ta en joggingtur på berget, svaret på det blev givetvis självklart.
Hon fick på sej sina träningskläder och sist sattes hennes nya fina fitbit på armen. Hon hade provat ett i skolan under deras rörelsevecka och det passade sej så väl att jag fick ett fitbit. Det gav jag nu till Mollie vilket uppskattades väldigt, hon blev jätteglad och nu skulle det alltså testas på berget.
Hon bestämde tempot och hon bestämde vägen. Hon började stenhårt uppför och jag tuffade efter med middagsmaten halvvägs på väg upp.
Vi pratade lite och det var mysigt att lyssna på henne när hon analyserade känslan i kroppen under löpturen. Hon är lik sin mamma på många sätt.
Tre kilometer slutade turen på och svetten öste av min dotter.
Hopp i badet bums när vi kom hem och jag fick serva henne med en flaska vatten ;)

En vacker dag som avslutades på allra bästa sätt.Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar