tisdag 18 juni 2019

Grodår.....

På spaning...


Jag ramlade ur en helg med mycket jobb och in i måndagen. För att få till ett löppass så var det uppstigning i ottan och iväg, men det var det värt. Solen hade redan jobbat upp en behaglig temperatur och att jag startade i Mördabacken gjorde att kroppen kom igång fint.
Jag sprang 15 kilometer på berget och jag behövde det, det rustade mej för dagen och för ytterligare en vecka med jobb. Sista veckan innan semester.

Mollie fick lift av mormor till fritids så jag skulle hinna duscha innan jag skulle infinna mej på ett möte. Sittningen blev lättsam och jag hoppas innerligt att vi kommer till en förändring i ämnet.
Lunch och vidare ett par timmars brinstormning sen begav jag mej mot stan och till mitt lilla mys.

Hon hade haft en fin dag på fritids bättre blev det när vi kom till bibblan, både Mollie och jag är svaga för stället. Jag älskar bokryggarna som står där så fint uppradade i hyllorna och Mollie älskar att hitta nya faktaböcker om djur och natur.


Dags för sommarfrisyr för mej, i november sattes saxen i mitt hår sist så nu var det verkligen på tiden. En mysig stund hos frissan, jag fattar inte varför jag inte klipper mej oftare ;)
Från frissan till ett café, jag fick lust att bjuda myset på café, jag tyckte vi behövde den tiden att sitta på en uteservering och samtala om helgen och den kommande veckan.

Hem och fram med bollen, vi lirade en stund sen blev det badminton ett tag innan maten skulle lagas.
Vi hjälptes åt med middagen som för dagen bestod av oxkött potatis, sås och lite extrautrustning i form av vitlöksbröd.

Under min morgonlöpning noterade jag att det hoppade runt en otrolig mängd små grodor vid sjön mitt på berget. Detta ville jag självklart visa Mollie.
Jag vet inte vad som händer i naturen men jag antar att detta är ett resultat av förra årets kraftiga torka. Naturen är helt upp och ner. Det är allt från att träden lämnar ifrån sej mängder av nya fröer och kottar till att det är en invasion av fjärilar och som nu igår grodor. Djur och träd måste säkerställa att de kommer fortleva så nu sprutar dom ute avkommor. Helt galet.
Vi hade i alla fall en kul stund vid sjön, enastående vackert var det också när sjön låg helt spegelblank i sommarkvällen.
En bra måndag.

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar