fredag 27 mars 2020

Vårfint.....

Jag hann mysa lite med denna lilla tjejen med ;)


Jag brummade in 15 kilometer till i löparskorna. Det är svårt att lägga i bromsen när vårvädret bjuder upp till dans.
Jag sprang i skogen och jag sprang förbi åkrarna där doften av grisskit och nyvänd jord fick mej att tänka på min barndomsvårar. Det är något visst när allting börjar om. Jag hoppas verkligen att jag får möjligheten att uppleva fler vårar i mitt liv.

Jag hade fönsterputsare på besök. Palatset är från 1830 och fönsterna är inte purunga dom heller. Detta medför vissa komplikationer om man är lite klen som jag. Fönsterna är svåra att öppna och ännu värre att stänga, därför köper jag in den tjänsten. Jag är tacksam att firman tar sej på uppdraget.
Glaset i fönsterna är gammalt vilket gör att det blir är ett speciellt mönster i dom, detta ses bara när dom är nyputsade men det är så fantastiskt vackert. Jag blir lycklig i hela kroppen när jag tittar ut just nu ;)

Eftermiddagen betydde kneg i vedsvängen. Det var en tuff första halva av passet. Mycket ved.
Jag fick rapport från mitt mys att hon var i Pulken och tittade på Tranorna som under kvällen gick ner för landning runt dukat bord på fälten. Hon hade även sett storkar på platsen. Jag kände genast ett sug till att åka dit. Men det får bli en annan dag det.

När jag kom hem på kvällen sov min dotter som en lite griskulting under värmelampan. Hon hade haft en aktiv dag med mormor och morfar.
Jag fixade till fönsterkarmarna efter putsarna innan jag hoppade i lopplådan för att samtala lite med fröken särbo innan jag själv släckte lampan och somnade som en lite gris.


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar