fredag 3 februari 2012

Babybio....



Något förvånad blev man ju allt av de som stod i tidningen om att nu funderade kommunen på att sammarbeta med Kalshamns kommun istället vad det gäller de nattöppna förskolorna. Godmorgon, det är ju samma problem, då ska jag köra förbi min arbetsplats och vidare till nästa stad, ja det blir väl visserligen bara en omväg på tre mil så det börjar ju helt klart bättra sej.
Nej jag tror att dom är inte riktigt vakna de där politikerna som sitter och slickar i sej mina skattepengar, frågan är.
Hur ska man kunna väcka dom och få dom att förstå vad vi kommuninvånare menar?


Minus 12 grader stod de på lilla termometern igår kväll, lagom kan jag tycka.
Jag var grymt sugen på att dra igång den vedeldade badtunnan, den gör sej bäst en sån kväll, svinkallt och stjärnklar himmel, men nja jag drar mej lite, det är ett väldigt jobb och utan sällskap känns de lite väl ambitiöst att elda i fyra timmar för att jag ska bli något renare än vad jag redan är så nepp jag väntar till nästa säsong då kan myset göra sitt premiärdopp i grytan och förhoppningsvis vilja hålla mej sällskap :)

Saker man gjorde innan man blev mamma som man tyckte var trevligt, saker som att idrotta gå på konserter eller snaska popcorn på bio, ja de uteblir liksom nu.
Men det har nu kommit till min kännedom att de behöver inte vara så, vissa saker anpassas i stället till människor som har barn.
Samhället idag är väldigt tolerant vad det gäller barn, vilket gläder mej enormt, de gläder mej nog lite extra mycket med tanke på att jag är själv med Mollie och i vissa fall har jag inget annat val än att ta med henne.

Ja och de senaste är nu det här med babybio. Jag har alltid gillat att gå på bio, kanske inte just för filmens skull utan mest för känslan av att en hel hög människor sitter samlade i en lokal och ser samma sak fast med olika ögon och tolkar det dom ser helt olika.
Och det är väl klart varför skulle det vara omöjligt att ta med sej sina barn på bio, även om dom då är ganska små.
Vad de gäller babybion så sänks ljudet och det är ljusare i biosalongen, mitt i filmen är det paus så man kan byta blöja och fika lite, de är ju super bra, de är ju som vilken längre föreställning som helst, paus så man kan ta ett glas champagne, hihi.

Och vem har sagt att man måste gå på bio på kvällstid eller som matiné på eftermiddagen, nej de går väl precis lika bra och mumsa popcorn på förmiddagen, alla småbarnsföräldrar är väl flexibla.
Ja jag gillar konceptet helt enkelt.
De coolaste i detta tycker jag förstås är att det finns babybio i min lilla pluttedel av världen, alltså i lilla Sölvesborg, nästan för coolt för att vara sant.
Så efterlysningen går nu ut, finns de nån snygg liten flata som har lust att hänga med mej och Mollsan på bio en dag sådär vid elva snåret på förmiddagen så kan ni väl höra av er ;) En hand att hålla i är ju aldrig fel.



Nöjen är ju bra men lite jobb och allvar krävs ju när man är vuxen, de jobb som utförts här hemma i palatset den senaste tiden stavas, ved. Ja vi har nu kört in en hel hög i källaren, det är nu knökafullt vilket är mycket trevligt, myset har varit samarbetsvillig, hon har suttit i vagnen och kollat in mej när jag har flugit in och ut i källaren med skottkärran i full fart.
Ja så nu kan det gärna bli 20 minus det bekommer inte oss i de avseendet, för varmt inne lär vi ha.
Och eftersom jag kört ved och ätit väldiga mängder spenat nu så känner jag mej väldigt lik denne herren ;)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar