måndag 12 februari 2024

Vadstena……







Wow vilken helg.
Fredag morgon lämnade vi Jockarp. Vi lämnade av kidsen sen drog vi vidare mot för mej helt okänt mål.
Det var min födelsedagspresent från min tjej som skulle användas. Jag älskar sånna presenter. Det där med att tillsammans uppleva nya saker och platser.

Vi körde norr ut, vid en skylt där det stod Vadstena svängde vi av. Små vägar, stora fält och så stopp. På ett klosterhotell checkade vi in. En promenad efter bilturen till Vadstena slott. Galet vacker och otroligt vacker miljö. Isande vindar från Vättern gjorde att det sved på vår hud. Det passade då utmärkt med att ta några timmar på ett spa. Med henne i varma bad, ansiktsmasker och saltskrubbning. Lycklig var känslan i mej. Vi satte oss i vilorummet och blev bjudna på en ordentlig fika. Vi blev verkligen bortskämda. Hon hade ordnat det så fint för oss
Min tjej hon kan hon.

Lite vila på rummet sen var det dags att göra sej i ordning för middagen. Men först rundvandring i vinkällaren och den var verkligen inte dålig. Till ett glas bubbel fick vi ta del av Vadstenas historia. Jag älskade det. 

Middag då. Jodå. Min kära sambo tog ett glas rött från vinkällaren till trerättersmenyn. Jag tog en alkoholfri pilsner till den galet goda middagen. Mätta och belåtna gick vi förbi Vadstenas kyrka på vägen hem. 
Den kyrka som vi under lördagen besökte efter frukosten i munksalen. Det är en av Sveriges största kyrkor. Den fjärde i ordningen tror jag det var.
Mangefik och att en äldre dam drog av några trudelutter på orgel gjorde inte upplevelsen mindre mangefik precis. Maffigt.

Vi tog oss till museet och lärde oss mer om heliga Birgitta. Vi stannade ett par timmar och under den tiden han vi även med ett skådespel med utklädnad. Vi skrattade så vi höll på att göra i byxorna. Jag älskar min tjej och jag älskar att hon liksom jag kan släppa på vuxenheten och bara latja runt en stund.

Vi körde vidare, mot Linköping. Vi stannade till vid Borensberg och vid dess sluss vid Göta kanal. Hej hopp där skulle vi bo. Jo jag tackar jag. Ett lite mysigt gästis med utsikt över kanalen, helt i min smak. Vi somnade en stund i varandras famnar. Gosse vad jag njöt.

Uppstigning och påklädnad. Fem minuters bilfärd till ett hus i ett kvarter. Välkomnandet var varmt hos min sambos morbror med familjen. Vi bjöds på en utsökt Tryffelpasta och fina samtal. Vi slökollade lite på mellon. Men nja det var väl inget vidare.

Vid tolvsnåret låg vi i sängen tillsamman igen. Hon och jag. 
Söndagen började med frukost i lugn miljö. Bilen packades och vi började sakteligen rulla hemåt. Hemma vid fem efter en helt fantastiskt fin helg.
Jag sammanfattade helgen med ordet tacksamhet. Det över henne.






Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar