måndag 20 juli 2020

Vildmarken.....

Hon gillar det.....


Vi lämnade byn och körde västerut. Tre timmar senare var vi framme och satte oss till dukat bord hos fröken särbo. Svamppasta de lux.
Efter intaget åkte vi och tog en glass och vidare mot slottsskogen för en match minigolf. Jag vågar knappt skriva det men jag är fortfarande ohotad etta på golfbanan. Vi spelade bra allihop och det var bara ett futtigt slag som skilde mej och fröken särbo åt. Även myset levererade bra på banan trots att hon även skulle hålla koll på Mister Kennet.

Vi lagade och åt middagen och innan läggdags kollade vi på ett avsnitt av bäst i test, vi är förtjusta i programmet alla tre.
Tidigt i säng för det väntade utfärd dagen därpå.

Bilen var packad för avfärd och vi körde ett par timmar norr ut från Göteborg. Vi hamnade slutligen i Bengtsfors. Där hyrde vi en kanot och slängde i vår packning med tält, sovsäckar, mat och andra bra att ha grejer sen bar det av på sjön.

Det var lite sjö så vi fick jobba på lite i starten och musklerna var inte invanda i paddlingsmönstret men det lättade med tiden.

Vi fick lyfta kanoten över en väg vilket var tungt och det fick mej att tänka på den stackars kanotisten i filmen Göta kanal. Jag flinade gott ;)
Vi fortsatte och nådde vårt mål, ett vindskydd mitt ute i sjön. Sagolikt vackert.
Mollie ville helst tälta men vi lyckades övertala henne om att sova i vindskyddet istället. Vi ville möta den vackra utsikten när vi slog upp ögonen på morgonen. Hon gav sej och vi bäddade mysigt i skyddet.
Vi grillade korv, kokte kaffe och jag gjorde oboy till Mollie. Lite snacks och yatzy spel i vår enkla boning. Så himla mysigt.
Lite jobb hade vi med Kennet som vill fånga våra kastade tärningar men det gick fint när vi alla hjälptes åt.


Flytväst på...


Vår boning.....Ingen dålig utsikt.
Storfiskaren <3


Fröken särbo ställde sej och meta och faktiskt så nappade det, vi var en aning förvånade. Det blev inte så stor fångst så den släpptes i sjön igen.
Vi kröp in i vindskyddet och jag masserade Mollie lite i ansiktet så hon slappnade av, hon somnade då bums, jag följde efter henne. Jag orkade verkligen inte hålla mej vaken.

Morgonen blev tidig. Halv sex fixade jag den första koppen kaffe, jag satte fyr i eldstaden och Kennet fick mat. Vi drack kaffe och pratade lite sen somnade vi igen.

Jag vaknade lite senare och tog åter en kopp kaffe. Den bar jag med mej dom femtio meterna ner till vattenbrynet, där satte jag mej och tittade planlöst ute på sjön. Tystnaden och stillheten var precis vad jag behövde. En fantastiskt fin stund i mitt liv.

Dom andra vaknade och vi värmde bröd över öppen eld som vi åt. Sen packade vi ihop oss och hoppade ombord i kanoten igen. Vi fick en fin tur hem.
En väldigt fin helg och än var den inte slut.
Vi lämnade kanoten och började köra hemåt.

Hemma bjöds det på en härlig dusch innan vi hämtade hem thaimat som vi alla åt glupskt av. Sjön tar på krafterna.
En skön lördagskväll i soffan.

Söndagen blev inte fy skam den heller. Vi köpte med oss räkor och lite annat gott och for ut till havet. Där satt vi i vår ensamhet och mumsade på godsakerna medan vågorna slog mot land.
Mollie verkar uppskatta livet väldigt mycket när vi är i naturen. Ingen padda eller mobil, lite tillbaka till min uppväxt, det är så fint att se.

Söndag kväll och det betydde åter ett hejdå från den kvinna som bundit mitt hjärta till sej. Det svider varje gång vi kramas hejdå men jag vet att det är så det måste vara.....I alla fall nu.



Jockarp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar