onsdag 12 augusti 2020

Grövelsjön.....



Efter grötintaget packades väskan och vi hoppade in i bilen. Ett snabbt stopp på lanthandeln för inköp av renkött sen var det av vidare mot Grövelsjön.

Mollie kunde inte låta bli att hoppa i vattnet, det var kristallklart med kallt. Hon älskade det. Jag var på land jag.

Vi tog en kort vandring på fjället, Kennet behövde en lite stillsammare dag så vi höll igen på kilometrarna. Fröken särbo satte sej vid sjökanten och täljde skedar så Mollie och jag fick en vandring för oss själva. Mollie pratade oavbrutet med mej och det var en mysig stund. Hon är väldigt social vilket jag gillar. Vi mötte en äldre herre med en hink, jag bad honom lyfta på locket så jag fick se alla hjortronen han plockat, så fina dom var. 

Vi satte oss på fjället och tittade ut mot sjön, sagolikt vackert. Här snackar vi återhämtning. Mollie blev en aning rastlös så vi gick tillbaka ner mot sjön, ytterligare ett bad för lilla fröken. Hon är tokig i vatten.

Vi gick och pratade med båtuthyrarna, vi tänkte ge oss ut på sjön en dag. Det var inga bekymmer med det så båten bokades, vi passade på att avnjuta en glass innan vi åter begav oss hem mot stugan.

Det som låg på tallriken denna dag var svamppasta vilket vi är smått besatta av i vår familj :)






Jockarp.

1 kommentar:

  1. Roligt att ni fick fina dagar här i Grövelsjön. Hälsningar från "gubben med hinken"

    SvaraRadera