måndag 7 december 2020

Baken....





En helg i bakets tecken. Det har levererats mängder av bröd, frallor och kanelbullar av surdeg. Efter varje bak fascineras jag av att allt som krävs är mjöl, vatten, salt och tid. Hur kan det ens funka så? Att det även är brutalt gott gör ju saken extra fascinerande.

Mollie har hängt med kompisar i helgen, men även hon hittade inspiration och ville baka. Hennes bak blev chokladbollar med hasselnötter och strössel på. Enkelt och gott.

Hundpromenader och även lite springning med Kennet har det bjudits på i helgen. Jag älskar promenaderna med honom i sällskap av fröken Särbo. Vi har alltid fina samtal som rustar oss för framtiden. 

Vi passade på att träffa en vän som redan haft covid-19 vilket gör att hon är helt ofarlig att träffa just nu. Annars är jag väldigt avhållsam med möten med andra människor. Jag håller mej på min lilla kant i världen för att minimera risken att bli sjuk eller att smitta andra.

Vi har badat varje kväll och det är verkligen en enorm vardagslyx. Jag älskar dom stjärnklara kvällarna när jag sitter i mörker med ett härligt varmt vatten runt min kropp.  

Vi har lagat väldigt goda middagar som även det är en lyx som vi unnar oss i palatset. Bland annat har vi lagat Fisk och skaldjurssoppa med surdegsbröd. Smaka på de va ;)

Varje morgon i december månad har Mollie och jag börjat dagen med att titta på julkalendern. Det är så himla mysigt att sitta tillsammans den där kvarten på morgonen innan dagen tar fart. Det känns som om vi kommer att fortsätta så till den 24:e Jag tycker att det är en väldigt fin kalender i år. Vi gillar den både myset och jag.




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar