tisdag 15 december 2020

Nytta och nöje.....




Måndag morgon och Kennet envisades med att kliva upp klockan fem. Jag matade och slängde ut honom en stund. Under den stunden drog jag igång en surdeg. Sen gick vi och la oss igen till klockan ringde runt sju snåret.

Julkalendern med Mollie vilket blivit en fin vana. Jag är väldigt glad över kalendern i år. Den berör så mycket olika och viktiga frågor. Demokrati och frihet. Mollie har möjligheten att göra vad hon vill med sitt liv, så har det inte alltid varit.
Att skillnaderna är så stora på bara hundra år, jag ser dom som viktigt att hon får ta del av det. Att från Kvinnlig rösträtt 1921 till att barnaga har förbjudits. Men också de problem som finns idag. Med internet, mobbning, kränkning, förlöjligande. Ja en riktigt bra och viktig berättelse.

När hon lämnats av i skolan drog Kennet och jag ute på berget, Mördabacken har blivit ett fint inslag på våra pass. Kennet springer i selen som är kopplad till min midja en del av rundan och en del av rundan är han lös. Jag gillar att ha honom med mej och det är en väldigt bra aktivitet för en pigg terrier.

När vi kom hem satte vi upp julgranen i vardagsrummet. Jag tror aldrig vi haft en sån vacker gran i det Månsagårdska palatset. Och mot den ny framtagna tegelväggen blev det magnifik. Det är så otroligt vackert i vårt hem nu och jag kan bara glädjas.

Jag hade eftermiddagspasset i vedsvängen vilket kändes lagom roande, men livet kan inte bara var nöje, lite inslag av nytta är nog bra ;)

Jag kom hem vid tio snåret på kvällen och drog igång bums med att grädda ett surdegsbröd. Tanken var att göra en adventsljusstake, men mitt estetiska öga blev något skämt. Ett misslyckande gällande utseendet, men smaken var det minsann inget fel på ;)


Jag kan inte lyckas alltid...


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar