söndag 29 november 2020

Surdeg.....








Jag har haft fantastiska dagar i hop med fröken särbo. Att min dotter firar sin 10:e födelsedag har även det kryddat mitt liv.
Mollie hade ett litet kalas och till det gjorde vi en egen tårta. Hon var duktig och den blev farligt god.
Mormor och Morfar kom på kalas och vi gjorde egen pizza som vi gräddade i vår egenbyggda pizza ugn. Det går verkligen att göra saker på ett sätt så det blir mer spännande, godare och festligt.

Jag hade köpt en soffa till min dotter i present och vi hade ett fasligt stohej att få upp den på övervåningen till morgonen då hon skulle firas med skönsång, som väl är sover min dotter hårt ;)
Hon blev väldigt glad över sin present och jag njöt av att se hennes glädje. Allra gladast blev hon över en bild på henne och Kennet som jag ramat in. Hon är så tacksam.

Vi har mest hållit oss hemma, hundpromenader på berget och lagande av mat. Vi har även fått upp ögonen på surdegsbröd. Vilket hantverk, jag gillar det. Man vet inte resultatet innan, en lyckad surdegen påverkar liksom hela baket. Vi har i alla fall bakat tre bröd och en sats frallor. Detta är något som vi ska fortsätta med. Jag gillar det skarpt och så är det nyttigt också. Något lite mindre nyttigt är pepparkakshus, vi har byggt två stycken och så länge man inte äter dom är det ju ganska okej.

En utfärd har vi gjort och det var till en fabriksförsäljning i Ronneby. Jag behövde en gjutjärnsgryta och en ny stekplåt. Jag köpte båda och jag var väldigt nöjd med min investering. 30 års garanti känns precis lagom för min ålder ;)






Jockarp. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar