söndag 18 april 2021

På tur.....





Stekt bacon till frukost beställdes och det levererade jag så klart. Samtidigt fixade jag med fikaväskan så den vara redo när frukosten intagits.
Ut på berget och vår vandring blev på den kombinerade sträckan av Skåne och Blekingeleden. Mollie är rolig att lyssna på när hon berättar historier från hennes liv och vardag. Jag lyssnade storörat.
Hon och Kennet skulle provsmaka vatten från varje lite rinnande bäck. Jag gillar det och vi samtalar om naturen och dess rikedom. Mollie informerade mej om granskotten om att dom är supergoda, jag visste det redan innan, det att man lägger in årsskotten och ofta servera dom på nån lyxig krog. Men jag lät henne berätta om det för mej i alla fall.

Vi träffade på så mycket människor i skogen, på platser där det oftast är helt folktomt, det var vandrare, löpare, cyklister och ryttare. Jag blir så lycklig av att se att så många människor har vett att uppskatta dom Jockarpskaskogarna.

Vi vandrade hem från Grundsjön och väl hemma lämnade jag av dotter och hund sen begav jag mej ut i löparskorna. Så hysteriskt underljuvligt. En av dom första vårdagarna och känslan är magiskt. Jag sprang ner till Siesjö och när jag var på väg hem igen så träffade jag på en vän till familjen. Jag var tvungen att stanna en stund och samtala.

Ja det var en aktiv och väldigt ljus dag. Vi var lite småtrötta efter dagen och det var mysigt att parkera sej i soffan. Vi var sugna på att spela ett spel, jag ville Yatzy och myset ville fia med knuff. Det sistnämnda blev det.






Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar