söndag 5 april 2020

Blå himmel.....



Klockan kvart över åtta tyckte jag att måttet var rågat. Jag var ensam och dagen skulle fångas.
Jag gick själviskt och kallhjärtat in och väckte min sovande dotter som nu har påsklov.
God morgon hjärtat, upp och hoppa. Hon rörde sej i sängen och grymtade om att jag skulle lägga mej bredvid henne en stund.
Självklart gjorde jag det. Där låg vi och smidde planer för dagen.

Upp med två små skutt och frullen serverades, för dagen i soffan. Jag nöjde mej med en kopp svart. Jag är inget vidare fan av frukost men Mollie gillar det ;)
Jag packade väskan med diverse förnödenheter och vi klädde oss varmt. In i bilen och vi hämtade upp kamphundarna. Dom skulle med på vår utflykt.

Vi körde till Olofström och området runt sjön Halen. Jag hade fått nys om att det byggts en hängbro någonstans i krokarna och den ville vi provgå.
Vi hittade enkelt platsen och över bron gick vi. Vidare ut på en stig precis vid vattnet. Vi satte oss på en stor sten och avnjöt varm choklad och kaffe. Ett par kanelbullar slank självklart också ner.

Vi fortsatte vår upptäcktsfärd, vi såg små söta stugor runt sjön och lite drömmande blev jag om att bo sådär. Litet, primitivt och ödsligt. Likt en lyxig koja mitt i naturen. Jag tror att jag hamnar så en vacker dag. Jag ska konsumera lite till men när jag är trött på det då kommer jag vara redo för det enkla. Jag längtar faktiskt.

Vi fortsatte till ett litet gyl, där fanns en grillplats precis intill vattnet. Där avnjöt vi vår lunch i form av grillad korv.

Fyra timmar senare var vi på väg hem, lite vila i soffan sen var det time för en löptur på berget.
En magisk tur. Solen värmde och blommorna blommade i drivor. Det slog mej att för ett par månader sedan hade jag aldrig kunnat föreställa mej alla dessa färger. Då när allt var grått. Men nu blandas, grönt, vitt, gult och blått framför mina ögon.
Det var helt omöjligt att inte kasta sej ner i ett hav av vitsippor. Dom lockar mej till det varje år och varje år ger jag efter. Så nu låg jag där igen i det blommande havet och flinade åt våren och åt livet.

Hemma drog vi igång en brakmiddag och den åts en aning sent. Det var precis vi hann med lördagsmyset innan det var dags att krypa till kojs.
En formidabelt vacker lördag blir sammanfattningen.




Jockarp.

1 kommentar:

  1. Visst är det härligt med Våren :)
    Hoppas den blir lång innan sommaren kommer.
    kram

    SvaraRadera