fredag 10 april 2020

Lycklig Påsk....




Mollies påsklov inleddes med att vi rullade väster ut. Ingen av oss var intresserade av stadsmiljöerna så vi startade bums med att ta oss ut från Göteborg city efter att vi hämtat upp fröken särbo.
Vi tog oss till Marstrand. Vi åkte med den lilla båten Lasse Maja den väldigt korta bit från fastlandet ut till ön.
Där strosade vi runt och njöt av utsikten. En påse kanelbullar fans med som partyhöjare. Vi satte oss mot muren på Carlstens fästning. Den var stabil och det tog emot den något kyla blåsten.
Vi åkte hemåt och kvällen bestod av svamppasta och Robinsson.

Ny dag och vi fortsatte vår upptäcktsfärd i vårt vackra land. Vi tuffade mot Kinnekulle. När vi kom fram tog vi en lätt vandring i en väldigt vacker och dramatisk natur. Vi passade även på att ta lite smakprov av Ramslöken som växer i området.

En plats vid en liten hamn blev vårt middagsstopp. Grillen tändes och vi grillade pinnbröd och korv. Enkelt kan många gånger vara bäst.
Vi fortsatte vår resa. Vi hämtade upp fröken särbos Van och där tog mitt sällskap slut. Mollie parkerade sej i van:en och jag jag fick sitta ensam i min kärra.
Vi tog ett stopp vid Hornborgasjön, Trandansen var i full gång. Mäktigt att se.
Hemma i Göteborg var vi inte förrän närmare tio på kvällen och då var det bums dags att parkera sej i bingen.




Vi fortsatte nästkommande dag men att packa väskan och gå mot en väldigt vacker och enslig plats. Ett vindskydd, två grillar och en sjö. Tja mer behövde inte vi.
Vi lagade vår mat över öppen eld och det smakade himmelsk. Livet var oförskämt lättlevt.
Vi stannade på platsen hela dagen och Mollie verkligen älskade det.

Torsdag, då tog vi oss till havet. Vi åkte bilfärjan och tog oss ut till Fotö, ännu en totalt öde plats. Inte en kotte i sikte. Vi låg och chillade på klipporna, vågornas kluckande och måsarnas skri var det enda som hördes. Ja Mollie med såklart ;) Hon babblade på.
Vi tände campingrillen på klipporna och åt vår mat i en fantastisk vårsol.

Det finns inga klagomål alls på vad påskveckan levererat. Nu väntar det dock jobb för mej i några dagar så Mollie hon får funderar på Jesus död och uppståndelse med nån annan ;)




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar