måndag 6 april 2020

Ljuvlig blandning.....





Ännu en morgon fick jag sitta själv, Mollie sov som en gris. Klockan åtta fick jag nog och väckte henne.
Hon klev glatt upp och klädde på sej. Vi lufsade upp till undantaget utan mat i magarna. Mollie fick frukost där medans jag tog en timmes träning på ett vårfint berg. Jag sprang på i ett bra tempo och funderade på livet. På hur allt blivit upp och nervänt på så kort tid. Att leva i en bubbla, det händer en massa hemskheter runt omkring oss men vi märker inget av det. Permitteringar, uppsägning, kris, sjukdom och död.
Det där om ett liv, att gör det man vill och leva varje dag. Ja det har nog aldrig varit mer aktuellt än nu.

Jag sprang hem och satte mej i söderläge och drack kaffe. Mollie hoppade studsmatta och pratade med mej. Jag tänkte på henne, på hennes framtida liv. Hur det kommer att se ut, med eller utan mej. Tunga, jobbiga tankar.
Jag kände ännu mer hur viktigt det är att vi är tillsammans, gör och upplever saker ihop. Det är det viktigaste.

Vi hoppade på fyrhjulingen och drog upp på berget för att plocka lite påskris, vi är lite sena med att ta in och pynta björkriset, men nu har vi fixat det. Mollie har fixat det ;)

Vi drog igång ett bullbak, det går mycket bullar nu när vi är på utfärder. En sats muffins drog vi till med mellan jäsningarna. Gott nu har vi fyllt på kakfacket i frysen.

In i bilen och vi körde söderut, Mot Åhus närmare bestämt Pulken. Jag ville se på Tranorna, Mollie har redan varit där i år men hon fick följa med mej i alla fall. 3100 tranor hade besökt platsen enligt den sista räkningen.
Vi kollade när dom gick in för landning och det är mäktigt.

Vi lämnade pulken och tog en sväng till Yngsjö och till stranden. Där busade vi lite och njöt av en nästan öde strand. Livet var fantastiskt just då och den känslan är galet fin att få känna.

Vi körde hemåt och åt middag, det var snabblagat eftersom maten bestod av rester sedan dagen innan. Snabbt och gott alltså.
Vi packade väskorna för att åka till fröken särbo i några dagar.
Kvällen kom och nattningen blev mysig då vi lyssnade på Lassemajas detektivbyrå på en ljudbok.




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar