torsdag 19 augusti 2021

Hej främling….


Sked av Al…..


Femte klass. Ja nu var det dags. Skolstarten verkade gått förträffligt bra för min dotter. Och inte är väl det så konstigt när dagen började med pannkaksfrukost i palatset. Mollie var förväntansfull inför dagen och hon var vid gott mod när hon välte ner pannkakor med sylt.

Jag lämnade av henne runt åtta snåret i plugget sen drog jag över berget till min vän. Jag möttes av ett leende och orden: -Hej främling! Ja det var ett tag sen vi sågs. Livet rullar liksom på. En stor varm kram och sen var vi redo för en promenad. Det var mycket som skulle avverkas på samtals listan. Jag hade tre veckor i Europa som skulle avverkas och hon hade minns lika många veckor av aktiviteter.

Vi gick inom affären när den öppnat och köpte frallor sen väntade det frallor och kaffe. Så galet gott och mysigt. Att hennes yngsta son var hemma med oss och förgyllde vår fika gjorde det inte mindre mysigt precis. Små ungar är faktiskt ganska roliga ;)

Vi Sa hej då efter tre timmars socialiserande, kennet och jag tuffade hem över berget. Jag bytte om och gav mej ut på en runda i löparskorna. När jag kom hem tog jag en sväng med gräsklipparen, gräset växte meterhögt på gården och det såg ovårdat ut. 

15:15 kom femteklassaren hem, jag växlade några ord med taxichaffisen sen gick vi in och åt ett ett par skedar nutella. Allt för att fira skolstarten.

Jag gick ner i källaren och började slutföra en sked som jag hållit på med ett tag. Jag blev ganska nöjd faktiskt. Än har jag mer att lära men det tar sig, bit för bit.

Middag lagades och på kvällen hamnade vi i soffan för att se färdigt en film som vi inte hann på semestern. Banditerna som gjorde inbrott i bilen tog ju mollies platta och där var filmen nerladdade. Men nu har jag äntligen sett hela filmen om Drottningens corgy . En bra film tycker jag.

Lite kladdigt blir det lätt…..


Jockarp.

1 kommentar: