tisdag 27 juli 2021

Äventyr…….








Resan från Jockarp startade med färd över Öresundsbron och vidare in i Köpenhamn, där badade vi med utsikt på bron. Vi hade en fin kväll i Nyhavn där kvällen avslutades med en glass. 

Ny dag och det var fröken särbors födelsedag, vi firade henne vid frukosten. Ett ärende utfördes sen bar det av igen. Mot Mörns Klint. Så mäktigt, så vackert. Jag var väldigt glad över möjligheten att få komma dit. Naturen är mäktig.

Vi åkte vidare över till Tyskland, in i Holland, in i Belgien och käkade deras nationalrätt. Vidare in i Frankrike.

Att Naturen är mäktig, ja det fick vi erfara när vi kom ut på den Franska landsbygden ett par dag senare. På kvällen när vi skulle parkera bilen för natten blev vi sittandes i lera efter att stora mängder vatten fallit från himlen det föregående dygnen. Vi stoppade en fransk bonde som lovade att komma tillbaka efter tio minuter efter att han hämtat upp en bogserlina. Han kom aldrig. Så på morgonen efter sprang jag in till byn och lyckades kommunicera så mycket så vi lyckades få hjälp med att bogsera bort bilen.

Vi var leriga och ofräscha så vi tog in på en camping för att fräscha upp oss. Det fanns ett stort vattenland med uppblåsbara klätterställningar i sjön, där busade myset i en timmes tid. Så roligt att se henne så glad, hon hade varit så ledsen när bilen satt fast i leran. Vi gick och åt crêpes på kvällen och vi slog till även med en dessert i form av nutella crêpes.

Vi tuffad vidare i champagne distriktet och det var så otroligt vacker. Alla solrosfält och alla rader av vindruvor. Vi gick på champangeprovning i en liten bergsby. Jag tog lite i munnen och det smakade mycket. Fröken särbo smakade mer :) vi köpte ett par flaskor att ta med hem, det kändes rätt.

Vi lämnade champagnen och tog oss till senaps staden Dijon. Där gick vi på resturang och Mollie provade sniglar för första gången i sitt liv. Hon gillade det. Jag gillade att hon provade denna franska läckerhet.

Färden fortsätter nu och allt känns som ett enda stort äventyr.









Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar