torsdag 1 juli 2021

Ny lärdom....




Jag tuffade iväg tidigt med siktet inställt på den västra sidan av landet. Mollie var kvar hemma. Hon skulle flytta in hos en kompis ett par nätter och det flyttlasset skulle morfar ombesörja och hjälpa till med.

Vi hade en lugn och fin dag i Göteborg, vi gjorde inte så mycket, vilket kan vara väldigt skönt har jag märkt ;) Vi lagade förvisso en smarrig sparrisrisotto med havskatt till vilket smakade utsökt. Soffan och fotboll tills jag slocknade.

Morgonen efter började fint med frukost och packning av fikaväska. Vi skulle ut på havet. För dagen med kajak. Jag har aldrig testat det innan och jag måste säga att det var väldig fint och speciellt. Man satt så väldigt nära vattnet och man kunde ta på varje liten kobbe och skär om man så behagade. Vi paddlade ut till en ö, där parkerade vi och gick på upptäcktsfärd. Kaffe och ett par kex avnjöts på dom varma klipporna till samtal om den där lottovinsten. Ja vad skulle man göra som man inte gör nu om man vann en hel hög med slantar? Det filosoferade vi om en stund.
Jag skulle köpa mej några roliga bilar och sen skulle jag starta någon form av kollo för barn som livet inte varit så hyggligt mot. Inget vinstdrivande utan bara något som kunde göra andra glada och då även mej. Det hade varit fint.

Vi paddlade tillbaka och jag var lite skraj emellanåt, det kom en del stora båtar och svallet efter dom gick inte av för hackor och jag var ju väldigt grön i kajaksvängen.
Men in till land kom vi och det var dags för fröken särbo att jobba. Jag tog en löptur på stan, det är så sällan jag är på stan när jag är upp i Göteborg så nu kände jag mej mer än redo. Hem och in i duschen en sväng innan den svenska matchen började. Hur det gick det vet vi ju.

Igår körde jag hem och vid sju på kvällen stod jag utanför Mollies kompis hus och mötte min dotter. Hon var helt uppskrapad på ena benet efter ett fall med cykeln på kullerstensgatan i stan. Aj säger jag bara. Medans jag lastade in hennes grejer berättade dom vad dom pysslat med. Mycket utomhusaktiviteter. Dom hade cyklat hela vägen till Sandviken för att bada, där hade dom mött upp resten av kompisens familj. Och självklart cyklade dom även hela vägen tillbaka. Det tycket jag var väldigt bra gjort, jag var impad.

Ja vi hade haft fina dagar båda två på varsitt håll men nu längtade vi hem till vår lille hund som hängt på undantaget ett par dagar.




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar