lördag 3 juli 2021

Nytt pass......




Jag klev upp från sängen, gick raka spåret fram till dörren, öppnade den och haspade den i öppet läge. Sommarmorgonen släpptes in. Så underljuvligt det är och sån lyx.
En morgonpromenad med Kennet, jag kände mej seg i kroppen därför valde jag tempot gång i stället för springning. Det blev en skön sväng innan vi tog morgonkaffet på min nya (och favorit) bänk. Så himla mysigt. Jag började tälja på en smörkniv och innan kaffet slunkit ner var jag klar med kniven, nöjd blev jag med.

Jag väckte Mollie och kollade av statusen, hon hade ont i sitt ben och klagade över ett lätt illamående. Hon ordinerades ett toalettbesök medans jag gjorde frukost till henne. Hon mådde bättre efter besöket på huset och efter en tallrik nudlar var hon helt på banan. Vi var redo för Take off. 

Mot Karlshamn för att hämta upp en vän och hennes dotter. Och jag tycker det är lika roligt varje gång vi ses att tänka på hur våra vägar möttes.
Hon kom hem till mej i tjänsten för att hålla ett förhör med mej angående en misshandel. Hon polis och jag brottsling. Det blev en vänskap som varat sen de mötet för tio år sen. En fin historia kan jag tycka. Och det är en fin vänskap även om vi inte ses så ofta. Men för dagen skulle dom följa med oss på vår roadtripp till Ljungby för att Mollie skulle få ett nytt pass. Nytta med nöje helt klart. Men innan vi körde mot Ljungby svängde vi inom Karlshamn. Jag hade två par glasögon som skulle hämtas upp. Ett par skyddsglasögon och ett par solbrillor som var slipade efter min behov. Skönt att se ordentligt även vid solljus.

Vi tog en paus på vägen vid en sjö, kaffe och samtal och ett litet bad. Sen var vi åter redo. Det tog mindre än fem minuter på polisstationen för att fixa passet. Helt sjukt att man ska behöva köra 20 mil för det. Men så är det tydligen.

Lunch och vi hittade en kanonrestaurang. Thaibuffe. Så galet gott. Ett par småärende efter det sen var vi på rull hemåt igen. Vi hade fina samtal i bilen, även om en del var lite tuffa så är det skönt att kunna samtala om det på ett sätt utan att någon blir stött, kränkt eller känner sej oförstådd. Vi gillar att samtala helt enkelt.
Väl hemma så åkte dammsugaren fram, och efter att den använts torkades golven, fredagsfint minsann. Jag kände med det att jag förtjänade en liten löptur. Så Kennet och jag gav oss iväg på en liten kvällstur. Väldigt skönt och behövligt efter bufffen ;) 

En väldigt fin dag var till ända.



Jockarp.

1 kommentar: