onsdag 7 juli 2021

Zombie.....

 
                                              
Jag brukar känna att jag är grym på att hitta en balans i livet som arbetare och ensam vårdnadshavare. Men mycket förändras när det är sommarlov för Mollie. Hon har sina behov som ska tillgodoses och dom behoven är ju på hemma plan. Jag funderade mycket på det där hur bra det är med svenska skolor. Tänk bara att dom får skolmat. Just nu känns det bara som om jag frågar min dotter om hon är hungrig och vad hon vill ha för mat. Jag brukar sällan ha några problem med det där att komma på måltider men nu är det hela tiden ett extra mål mat varje dag som ska lagas. Lunchen äter hon ju annars i skolan. Att Mollie är extremt flexibel gör att mitt jobb underlättas men ibland känns det liksom tråkigt.

Att jag jobbat 32h nattpass i helgen är något annat som lätt påverkar den vakna tiden. Att jag sover 4h och resterande tid går jag som en slags Zombie är inget jag är så särskilt stolt över. Mollie ville iväg och bada med en kompis till poolområdet i kommunen, jag ville inte dit. Men som ensamstående morsa var det inte annat att göra än att pallra sej dit. Hennes sommarlov ska inte försummas för att jag inte sover så värst bra.
Men jag satt bakom en buske med en tidning och en kanna kaffe hela tiden. Jag ville inte samtala med folk, jag ville vara ifred.

Att jag sover risigt är inget ovanligt men att min telefon ringer och väcker mej är väldigt ovanligt. Jag svarade inte på samtalet men jag hasade mej upp vid niosnåret. Efter tre timmars sömn. 

Mollie ska ha fest i helgen och det är ett evigt planerande och inköpslistor skrivs i tid och otid ;)
Det som stod på lappen skulle nu investeras. Jag uppskattade tiden med min dotter i affären och det kändes lättare att leva med vetskapen om att jag var ledig efter den tunga helgen. När vi var klara med inköpen körde vi hem och dumpade det och sen bums vidare till sjön andra sidan berget.
Fatta att det var 26 grader i vattnet, helt galet ljuvligt. Min vän med familj och ett par andra badsugna var på plats, vi hade hela sjön för oss själva. Kennet var självklart med och jag tror han uppskattade badet mest av oss alla. Det var en varm dag för en liten Jack Russel terrier.

Dag blev kväll och vi for över berget igen, middagen lagades och Mollie hjälpte till med disken vilket uppskattades väldigt när tröttheten slog på ordentligt efter maten. Jag satte mej med en liten öl ute på min fina bänk på altanen och njöt av den något svalare luften och av fågelkvitter och doft av sommar.
Herregud att livet kan skifta så.

 


Jockarp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar