måndag 31 maj 2021

Bara hon och jag.....



Ren magi. Att finna platser av vackerhet man inte trodde fanns. Ja ibland händer det. Jag och Kennet begav oss mot Göteborg, ett dygn hade vi på oss sen behövde vi åter vara hemma i byn. 

Mollie skulle bo över hos en kompis sen skulle hon hem till mormor och morfar. Jag tycker inte att det är rättvis att hon ska åka 60 mil i bilen på ett dygn. Hon har annat i sitt liv som är viktigare än mej just nu.

Hur som helst hämtade jag upp fröken särbo på jobbet klockan 19:00 och vi begav oss bums mot färjan ut till Björkö, vi stod längst fram i ledet och det gick smidigt att ta sej över, fem minuters körning och ungefär lika mycket vandring sen var vi fram på denna magiskt vackra platsen som skulle bli vårt hem över natten. Vi satte upp tältet på en lite gräsplätt mellan vattnet. Platsen var bedårande.





Räkor, Aioli och bröd intogs på klippan med huvudena vända ut mot vattnet. Bättre utsikt kan man inte ha när mat ska avnjutas. 
Runt 22 var vi färdigätna och då checkade vi in i vårt tält. Det var så himla mysigt att ligga tätt bredvid varandra och småprata tills orden stoppade på vägen och sömnen tog över. 

Morgonen var något av det vackraste jag upplevt. Jag öppnade dragkedjan på tältet och tittade ut. Solen sken så starkt och havet var totalt stilla.

Jag som alltid brukar starta dagen och säga till min tjej att jag älskar henne sa istället: -Jag ska bada ;)
Sagt och gjort. ca 12 grader och jag hoppade i. Kallt som tusan men skönt. Fröken särbo kom snabbt efter. Så uppfriskande.
Kaffetsuget blev för starkt så triangaköket startades upp och vattnet koktes. Redo för dagens första kopp och klockan var inte ens sju.

Dagen fortsatte i ett skönt tempo, vi pratade med lite folk som passerade. Tältet togs ner men vi fortsatte hänga på klipporna. Vi hade givande och viktiga samtal. Fröken särbo täljde skedar och jag chillade i solen. All mat lagades på vårt lilla kök och det kändes lyxigt. Första parkett mot havet.

Vi lämnade ön lite lätt svedda i skinnet efter middagen. Vi lastade in allt i bilen och tog en liten rundtur på ön innan vi åter styrde mot Göteborg city.
Vi fixade med ett par vandrakängor till Mollie sen blev jag bjuden på restaurang. Älskar dessa dagar.

Men allt det fina har ett slut. Vi kramades och pussades hej då sen var det dags att bege sej hem mot byn. Mollie var vaken när jag kom hem och jag fick en fantastiskt fin morsdags present. Hon hade målat bilder av mej i olika aktiva utförande. Hon är idérik vilket jag uppskattar.





Jockarp.

1 kommentar: