måndag 3 maj 2021

Brännö.....






En snabbvisit i Göteborg, närmare bestämt ett dygn. Det blev ett fint dygn. Mollie, jag och Kennet tog det lugnt på vägen upp till den västra sidan av Sverige. Vi gjorde ett par korta stopp på vägen. Vi samtalade, sjöng och flinade. Ibland kan en lång väg förkortas väldigt mycket med glädje.
Väl uppe lagades det fisksoppa, vitlöksbröd och stekt lax till Mollie, hon är inget vidare fan av fisksoppa. Jag älskar det, om den blir lyckad alltså ;)

Söndagsmorgonen startade upp med frukost och Robinsson efter det gjorde vi oss redo för en dag ute på Brännö. Vi tog oss till båten och vidare iväg bland kobbar och skär. Det var så himla mysigt att bara glida fram och känna på sjölivet.
Vi hoppade i land och promenerade till ett gammalt varv. Detta var sparsamt inrett, man hade helt enkelt tagit det man hittat och byggt ett mathak. Bland båtar och kranar och två meter till vattnet intogs det pizza. 

Brännöbrygga vilket jag har hört talas om sen barnsben väckte min längtat till att se platsen. Vi fortsatte att gå på ön, det var en fantastiskt miljö. Vi pratade med lite öbor och jag frågade en äldre herre om hur många året runt boende det var på ön. Ca 1000 stycken det imponerade minsann en aning på mej.
Jag tror att jag hade uppskattat det livet, ett tag i alla fall..
Bryggan då, jo vi tog oss dit och nja det var väl inte så speciellt och fröken Särbo tackade nej till en dans med mej på bryggan. I stället tog vi en kaffe i det sköna vädret och pratade politik. 
Vägen hem blev en riktig långtur, det tog oss 18 minuter ut till ön och 60 minuter tillbaka.

Ett kort stopp till innan vi klockan 19.00 vände hemåt mot byn.
Vi var trötta alla tre när vi kom hem så det blev bums i lopplådan. Godnatt typ.





Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar