tisdag 15 oktober 2019

Helg rus.....




Den innehöll allt. Helgen.
Vi började fredags eftermiddagen med något som jag aldrig gjort och något som jag aldrig trott att jag skulle göra.
Kallbad. Vi körde till Tredenborg  och där möttes vi upp av min dejt.
Hon började att ta sej ett förfriskande dopp från bryggan och jag följde efter. En helt okej upplevelse och det märkligaste var att jag faktiskt inte frös efteråt, så himla konstigt. Jag som aldrig badar om inte temperaturen är över 30 grader.
Mollie badade på sitt egna lilla sätt, hon gick ut från stranden och la sej ner. Tja alla sätt är ju bra.

Vi körde hem till byn och ännu en ny erfarenhet. En pizzasten värmdes upp i ugnen och vi brassade pizza. Det gick fint ända till stenen sprack. Liite för varmt kanske ;) pizzorna blev i alla falla väldigt goda och vi åt dom i tv-soffan. Ovanligt och mysigt.

Lördagen packades kaffeväskan och vi hämtade upp en kompis till myset sen bar det av mot Österlen, ett stopp vid Haväng för lite bus och vilande för ögonen i all vackerhet.
Vidare mot Kivik och dess äppeltavla. 35 000 äpple formas till en vacker tavla. Jag gillar det.
Vidare mot Simrishamn för mat. Vi såg en garnaffär och den skulle Mollie besöka, hon behövde garn till ett projekt. Tre nystan investerades.




Vidare mot knäbäckshusen strand. Så galet vackert och i sällskapet av en kvinna jag tycker om, lekande barn och hund smuttade jag i mej kaffe ur en mugg. Livet var vänligt mot mej.

Vi tog ytterligare ett stopp och det var på musteriet i Kivik. Vi gungade och köpte must. Herregud vilken dag, och nä den var inte slut än. Hem och vi parkerade oss i soffan till en film och en ostbricka serverades. Så många goda ostar, allt från brie till hårdost som lagrats i en grotta i alperna. Herregud vad jag lärt mej mycket om ost och njutit av dess godhet.

Söndagen startade med ett löppass i sällskap av hund och dejt. Ja må säga att det är en makalös fin kombo det. 17 km slutade turen på innan vi åter var hemma.
Mollie lekte med en kompis under dagen men kvällen hängde hon med oss till thaihaket i grannstaden. En fin avslutning på helgen med god mat i lugn miljö.

Mm denna helgen går inte av för hackor, det är ett som är säkert det.
Tack för möten, människor och livet.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar