onsdag 23 oktober 2019

Inga löften, inga krav....



Tisdag och ett väldans tryck under galoscherna.
Jag ligger nämligen efter med en hel del grejer i palatset. Jag har helt enkelt prioriterat annat. Bland annat att dejta ;)
Och just det där med dejtande är väldigt intressant.
Det fanns en tid i mitt liv då jag trodde att om man kysst en kvinna så var man per automatik ett par. Jag är uppvuxen på det sättet. Troget och naivt ;)
Men med åren har jag förstått att det inte är så. Jag har förstått att det är helt okej att dejta en längre tid utan att bli ett par. Det är ett fint uppvak.
Att man ses när man vill och har roligt tillsammans är betydligt viktigare än att sätta en etikett på relationen om att man är ett par. Med det kommer nämligen, jag vågar nog säga ALLTID en massa krav.
Just nu gillar jag kravlöst väldigt mycket.

Jag har pratat med min dotter en hel del om relationer, det är viktigt att vi förstår varandra. Vi pratade om pussar. Mollie tyckte det var konstigt att jag pussade på en kvinna utan att vi är ett  par. Och där ser jag tydligt att hon precis likt mej själv (för ett tag sen) tror att det är så. En puss betyder en relation. Vi pratade om det och på något sätt tror jag att hon förstår att kvinnan jag pussar på är betydelsefull för mej och att jag vill fortsätta att ha henne i mitt liv.

Det finns ännu en positiv aspekt på att inte vara ett par och det handlar just om dom sår som uppkommer efter en avslutad relation. Jag tänkte inte på mej själv i det läget utan faktiskt på Mollie.
Hon har blivit lovad en hel del fina saker av vuxna människor som funnits i mitt liv. Dessa personer har inte levt upp till löftena till min dotter och självklart har det satt spår i henne.
Jag vill slippa se det igen, hon är värd mer än så.

I min nya relation så finns det inga löften, inga krav. Det behövs inte. Vi vill vara med varandra och det är det som är det viktiga.
Att min dejt passar in perfekt på beskrivning jag fick på min tilltänkta gällande att hon är mörkhårig, en förkärlek till hundar och att ett tåg finns med i bilden gör ju inte saken mindre intressant. En hint om att hon skulle komma med höstlöven får mej att le stort.



Jockarp.

2 kommentarer:

  1. Så himla roligt för dig att du har hittat en dejt som fungerar:)
    det kan vara skönt att inte ha några krav och bara leva i nuet och utforska om det är något att jobba vidare på.
    kram

    SvaraRadera