torsdag 6 februari 2020

Avstå.....

Hej hopp....


Tidiga mornar i vedsvängen och möte på eftermiddagen gör att vissa saker får avstås. Jag har bara lyckats klämma in en mils träning denna veckan och det är på tok för lite, både för mitt välmående och för förberedelserna inför mitt nästa Marathon.
Något jag lärt mej under mina lopp är att ett Marathon snyter man inte så enkelt ur näsan. Nepp det krävs träning, fysisk och mental. Men än anser jag att det finns tid.

Mollie hade grillkväll med scouterna och eftersom jag tryckte in milen innan jag hämtade upp henne hos en kompis för färd mot scouterna så gav det mej utrymme för mer rörelse. En promenad i stan. Det regnade från alla håll men jag var väl klädd så jag traskade på. Att jag samtalade med fröken särbo gjorde promenaden ännu festligare. Jag tycker om att prata med henne om allt mellan himmel och jord. Hon har intressanta vinklingar på många saker och det blir med det ofta väldigt spännande.

När jag hämtade upp myset luktade hon som om hon befunnit sej i elden och inte utanför. Alla kläderna åkte i tvätten och för nästkommande skoldag fick hon vackert låna en av mina jackor.

Eftersom jag inte dricker alkohol så har jag heller aldrig använt det i matlagning. Det har jag börjat med nu vilket gör att maten blir lite extra intressant. Numera används det både konjak och vin i det Månsagårdska köket.
Jag testade att göra en svampsås som jag provsmakade i helgen och den blev väldigt god. Det fina var att svampen var plockad hemma på berget i höstas och sen har den legat nerfrusen.
Vilken gourmetmiddag det blev, med vin, tryffel och kantareller. Ja lite grädde också givetvis ;) Fantastiskt.
Mollie åt glupskt och det är alltid lite extra roligt när hon uppskattar maten.

Vi har läst läxan vilket är viktigt men Mollie har även övat sej på andra sätt. Hon börjar ladda för ännu ett pyjamasparty så nu filas det en del på inbjudningarna och även listan på namn på dom som ska bjudas staplas upp i ett rutmönster med för och efternamn.
Jag älskar hennes entusiasm.


<3

Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar