onsdag 19 februari 2020

Hundspann.....




Vi fick hoppa i termobrallorna innan dagens första mål mat skulle intas. Fem små blyga minus men väldigt kyligt för oss söderbönor.
Snön knarrade under våra kängor när vi gick dom hundra meterna till Frukosten.
En fantastisk välfylld buffé mötte oss och det behövdes inför vår kommande dag.

När vi lämnade byggnaden för att ta oss vidare hade Mollie spanat in en ren. Det var inget nytt för henne men vi tyckte ändå att det var väldigt roligt. Renen spatserade runt bland hus och bilar som om han ägde hela världen. Skön känsla.

Det väntade oss ännu ett äventyr. Vi blev upphämtade av en böna och så Traskade vi iväg. Vi hörde på långt håll hur ivriga våra dragare var. Hundskallen ekade över hela Jukkasjärvi.
Vi hoppas upp på släden och framför oss hade vi ett tolvspann med Siberian husky.
Sen bar det av i en hisklig fart. En fantastisk upplevelse att nästan ljudlöst åka fram i snön. Jag hörd Mollies tjut när hon insåg att hundarna kunde dra släden samtidigt som dom uträttade sina behov. Jag bara flinade åt hennes upptäckt.

Vi åkte i åtta kilometer till en kåta, där skulle hundarna få en välförtjänt vila och vi fick värma oss vid elden med en kopp kokekaffe. Mollie fick varm oboy vilket var en riktig partyhöjare i min dotters ögon :)
Efter två timmar bakom hundarna och skapandet av nya minnen var vi tillbaka på hotellet, lite kyliga och en aning hungriga.




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar