lördag 26 juni 2021

Mariefred....





Efter att vi fräschat upp oss och fått mat i magarna var vi redo att åka vidare, vi lämnade Jämtland. Vi siktade nu på Mariefred. En stad jag kunde väldigt lite om. Men Mollie hade koll. Hon har läst en bokserie som heter Pax. Den utspelar sej i Mariestad och hon hade fått nys om att man kunde gå en vandring i staden och följa med huvudpersonerna från boken runt i staden. Så ja Mariefred blev det. Vi hade 8 timmars körning ner men vi gladdes åt att sitta still och inte behöva ha packning på ryggen. Vi lyssnade på poddar, vi pratade och ibland satt vi tysta. Vi hade fina timmar i bilen. Kennet han sov hela tiden, han var helt slut efter dagarna på fjället.

Vi kom ner sent på kvällen så det var bara att gå in och lägga sej. Åh herregud vad jag sov gott. Jag sov och jag sov och vaknade inte förrän klockan åtta på morgonen. Jag väckte dom andra och vi körde ner till Gripsholms slott. Där åt vi frukost och snyggade till oss. 

Vandringen startade vid orangeriet på slottet och tog oss vidare genom staden. Och Mariefred imponerad verkligen på mej. Det var så otroligt välskött, så fina hus och så mycket blommor. Jag var väldigt tacksam över att Mollie tog mej dit. Vi gick ett par timmar i staden och Mollie följde kartan och berättade för mej om händelserna från boken. Jag läste om historian från staden. Ännu en fin upplevelse ihop med min dotter. 

Efter vandringen var det avfärd igen, Vi körde söderut och svängde inom Linköping och Cloettas outlet, vi brukar göra det när vi har vägarna förbi. Givetvis gick vi bananas i affären och kom ut med alldeles för mycket godsaker ;)

Efter det var det full rulle hem.
När vi kom hem till byn stod sädesfälten i fulla ax och såg nästan moget ut på sina ställen. Det har hänt en del på ett par veckor minsann.

Jag tömde bilen på grejer och drog igång en maskin tvätt. Jag har en del att pyssla med framöver, det såg jag ju ;)
Kennet åkte i badkaret och tvättades ren,  Mollie sa jag till en extra gång att tänderna skulle borstas med besked innan sänggång på kvällen. Vi har slarvat med både det ena och det andra i fjällvärlden.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar