söndag 20 juni 2021

Sveriges mitt….






Vi bytte bil med fröken särbo vid Torsö. Hon fick vår Volvo och vi tog hennes Van. Hon vände hem mot Göteborg och jag och Mollie tuffade på norrut. Vi hade mysig tid i bilen då vi satt och lyssnade på olika poddar, det är så mysigt nu när hon är äldre och man slipper filtrera så mycket. Vi kan lyssna på samma saker nu. Mollie älskar mytologi och historia och det funkar perfekt även för mej.

Vi stannade i Nusnäs över natten och parkerade bilen precis intill Siljan. Första parkett. Platsen hittade vi genom en app som heter Park4night. Den är väldigt användbar och vi hittar riktiga guldkorn.

På morgonen tog vi en sväng inom dalahästtillverkningen. Mollie köpte en trägris som hon ska måla när vi kommer hem :)

Det regnade och var 11 grader när vi lämnade siljanland och fortsatte vår färd uppåt i vårt avlånga land. Mollie har haft tema om Medelpad i skolan och den geografiska mittpunkten ligger där. Vi har planerat det sen länge att vi skulle åka till platsen. Men ju mer vi läst om det desto virrigare har det blivit. Det finns tydligen fyra stycken olika mittpunkter i vårt land. Så innan vi åkte till den geografiska mitten åkte vi till ytterhogdal där är mitten om man mäter på längst avstånd mellan nord-sydligaste och väst-öst.

Efter det körde vi till flataklocken, det var en brutal väg upp för backen och när vi väl kom upp var det dimma över fjället. Fördelen var att vi var helt ensamma på platsen. Det gillades. Efter dessa mittpunkter var vi redo för att hitta en plats att slå läger för natten. Det gick fint och vi var nöjda med dagen, förutom då vädret, det hade varit en aning kyligt och regnigt. 
Efter kvällsmaten blev det ett par rundor yatzy i bilen innan det var dags för nattning.





Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar