tisdag 8 juni 2021

Sekretess in my asssss....




Vi är mitt uppe i en pandemi. 14 barn på en förskola i Sölvesborg har visats sej smittade av den Indiska varianten av viruset. Man går inte ut med vilken förskola det gäller. Nä för vi lever ju i landet Sverige. Här är det viktigare med sekretess.

Via kontakter fick jag reda på att förskolan det gäller ligger väldigt nära skolan min dotter går på. Och som den raketforskare jag är så är det alltså med all sannolikhet barn som går i Mollies skola som har småsyskon på förskolan.

Att jag sen får ett mail från rektorn på Mollies skola med rader om att hon bekräftar att ett barn i Mollies klass konstaterats positiv på viruset var ju ingen stor förvåning för mej.
Inte heller där kan man få reda på vilket barn som insjuknat för om möjligt kunna andas ut en aning. Nä det är viktigare att sekretessen får råda än att jag ska kunna få del i om det är en nära kompis till Mollie, ett barn hon umgås mycket med på rasterna, eller om det är ett barn som hon inte har något umgänge med alls.
Nej jag förstår det inte. Jag förstår inte varför man inte berättar, det finns väl ingen som skulle döma någon för att hen blivit sjuk. Man har en möjlighet att kanske hjälpa andra men nej, sekretessen är viktigare i vårt land.
Ja jag är så in i helvete förbannad just nu.

Innan sportlovet tog jag hem min dotter en vecka innan för då hade viruset blossat upp och det fanns konstaterade fall i skolan. Mollie var fullt frisk och hon har skolplikt men jag fick sjukanmäla henne och ha henne hemma för att minimera risken för smitta. Nu tänker jag inte göra det. Nä hon har nämligen sett framemot skolavslutningen så väldigt väldigt mycket så jag får helt enkelt leva med risken att hon riskera att bli smittad. Tre dagar kvar i skolan.
Jag hoppas jag fattar rätt beslut.

Själv har jag varit och tagit första dosen av vaccinet idag, jag gjorde det faktiskt inte enbart för min egen skull utan även för samhället i stort. Vi måste få ett slut på detta.
Och självklart vill jag leva mitt liv fritt, inte bli stoppad nånstans för att jag saknar vaccin. Jag gillar inte tvångsvaccinering och det är faktiskt lite dit vi har kommit. Jag är extremt motsträvig till att spruta in något sjukt i en frisk kropp.

Jag hoppas jag fattat rätt beslut.




Jockarp.

1 kommentar:

  1. Nä det är idioti hela grejen. Undrar vad Kina vunnit på att tillverka detta hemska virus :( . Men Mollie måste ju veta vem som inte var i skolan denna dag?

    SvaraRadera