torsdag 10 september 2020

Glasögonorm.....




Jag körde Mollie till skolan och efter det begav sej Kennet och jag upp i skogen. Vi hade en fin stund och jag hittade ett gäng Karl-johan svampar som jag självklart plockade med mej hem.
Kennet var rastad så han la sej nöjt i sin bädd och sov.
Jag snörade på mej löpskorna och drog i väg på en mils runda. Det har blivit bra med träning de senaste veckorna vilket är bra. Jag känner mej stark.

Efter löpningen tog jag mej ner på Vesan och plockade upp lite potatis. Jag älskar uppgiften, det är alltid så spännande att se hur många potatisar som gömmer sej där under jorden.
Två hinkar senare var jag nöjd.

Vi drog upp på berget ännu en gång. Nu gick vi på andra marker, jag var på svampjakt. Vi kammade hem noll på turen men en uppenbarelse kom till mej.
Jag satte mej på en sten och tittade runt omkring mej, Kennet hoppade upp i famnen på mej och somnade.  Jag bara satt där.
Det slog mej då att lycka verkligen inte kan köpas för pengar. Jag var så otroligt lycklig där jag satt på en sten i en skog. 
Jag log när jag åter satte fötterna i marken och började vandra hemåt. Vilken lyckost jag var som gick där med gräs, mossa och kottar under skorna.




Jag lämnade Kennet hos morfar. Jag skulle på utflykt. Först ett besök hos optikern och ja tyvärr är det väl så att åldern har kommit i kapp mej. För om två veckor får jag mina glasögon. En ny del av livet.

Efter ögonkontrollen for jag till en ö där det skulle arrangeras en mettävling. När jag äntligen fått masken på kroken började det ösregna. Vi skulade inomhus och tävlingen avbröts. I stället grillades det och åts mängder med god mat. En trevlig stund med väldigt trevliga människor.

När jag kom hem var det packning som gällde. Mollie och Kennet ska bo på undantaget några dagar och jag ska åka till fröken Särbo. Tanken var att vi skulle resa bort men nu är läget lite annorlunda. Så vi utgår från Göteborg och så får vi helt enkelt se vart vi hamnar.
Jag har saknat henne väldigt mycket så det ska bli extra fint med dagar och nätter tillsammans och det kommer bli annorlunda men det ska faktiskt bli väldigt skönt att åka utan barn och hund. Vi behöver med det inte ta hänsyn till något mer än våra egna önskemål vilket är väldigt ovanligt.




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar