lördag 14 november 2020

Historia......




Jag har arbetat dagtid i veckan och kvällarna har i största del bestått av att knacka vägg. Vi har självklart varit på handbollsträningen och jag har sprungit lite. Kennet har fått sina promenader och middagarna har radats upp som sej bör. Men alla annan tid har jag stått med en hammare och ett stämjärn i nävarna. Munskydd och skyddsglasögon på. Jag har burit ut lass på lass av lera och halm. Jag älskar blandningarna dom bjuder mej på si så där en 200 år senare. 

Jag är djupt imponerad av själva huset jag bor i, det har jag nog alltid varit men nu tar det mej till en högre dimension av imponering. Nästan varje vägg i palatset består av teglade väggar, förvisso har det satts gips eller spånskivor utanpå och sen lite tapeter på det ;)

Men det är ett fantastiskt hantverk och många människor vill gärna färdas framåt i tiden, jag vill tillbaka. Jag vill tillbaka bara nån dag till tiden då min gård byggdes. Det hade varit så sjukt roligt att få se vilka människorna var som teglade upp den vägg jag precis hackat mej fram till. Vilka andra som hjälpte till, hur lång tid det tog att bygga. Vem som stenlade gårdsplanen och vem som byggde längorna. Vad var det för människor? Jag vet att dom var femjävliga på att bygga i alla fall, det har jag klara bevis på. 

Att teglet som jag hackat fram kommer från ett tegelbruk som tillhörde gården gör självklart det hela än mer speciellt. Jag älskar historien om Månsagården i Jockarp, mitt hem.

Efter att jag slitit med väggen så att fingrarna värkte lyxade jag till det med ett kvällsbad utomhus, en alkoholfri öl i badet gjorde fredagskvällen extra festlig. Efter arbete kommer vila, det är sen gammalt det.




Jockarp.


1 kommentar:

  1. Men va SNYGGT, riktigt bra jobbat.
    Grattis eller va säger man?

    SvaraRadera