fredag 18 juni 2021

Första semesterveckan……








Första veckan på ledigheten har verkligen varit fin. Den har spenderats på västkusten. Vi tog en tripp från fröken särbos place mitt i stan till Lysekil. Vi lagade mat på spritkök och var ute i naturen. En tur till Älgfallet vilket jag fått för mej är Bohusläns högsta vattenfall. Det kan nog stämma. Vi har övernattat i van:en och det är verkligen en höjdpunkt, det tycker vi alla. Så fritt, så lyxig. 

Vi tog oss tillbaka till city för jobb väntade för fröken särbo, Mollie och jag roade oss själva och vi fixade så att middagen stod på bordet. Det var väldigt uppskattat. Vi beslutade oss för att göra en kladdkaka, vaniljglass och jordgubbar till det.

Vi lämnade åter storstan och körde norrut, planen var Djurön men vi fick bekymmer med båttaxin så vi fick välja ett par andra öar i Vänern. Vi körde först till ön Torsö. Där bodde vi en natt. Vi satt på klipporna och täljde smörknivar och skedar i strålande solsken. Livet visade sin vackraste sida. Innan vi parkerade oss för natten tog vinet nakenbad i Sveriges största sjö.

Dagen efter packade vi ryggsäckarna och tog en liten båt ut till Brommö. Så fantastiskt. Vi hittade en liten vik där vi var helt ensamma stora delar av dagen. Nakenbad hela dagen i ett ganska kyligt vatten, land temperaturen var nog närmare 30 så kontrasten var stor. Jag såg en snok som simmade i vattnet, jag har aldrig sett det innan så det intresserade mej en hel del :)

Vi har lyckats brännskada oss på kokhett vatten både Mollie och jag. Hon på benet och jag på tårna. Smärtan var tuff men Jag tror vi överlever. 



Jockarp

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar