torsdag 17 oktober 2024

Ny polisanmälan…..


Jag fick göra en polisanmälan på grund av att mina lösenord blivit kapade. Men med vändande post fick jag info om att det var nerlagt. Tja vad kan polisen göra? Och vad ska jag göra?

Jag hann inte mer än få tillbaka anmälan fören det var dags igen att kontakta polisen för en ny anmälan. Nu handlade anmälan om utpressning. Jag fick ett Mail om att jag skulle betala bitcon för 1940 USD till en professionell hackare annars skulle denne göra livet surt för mej igenom att skicka ut en icke påklädd version av mej på en film. Och nä jag är inte så värst orolig för att det skulle vara just jag på den där filmen, men samtidigt vet jag vad man kan göra med datorns hjälp idag. Så lite obehagligt var det när jag ringde upp polisen.

Damen som tog emot anmälan sa att det var obefogad oro och att även hon fått ta del av dessa som hon sa massutskick av utpressning. Ja och där är vi nu. Jag har fortfarande inte tillgång till alla mina konto och jag vet inte vad som kan göras åt det. Men jag får väl helt enkelt se tiden an

Vi håller just på med sista planeringen inför en resa till Italien. Väskor ska packas, det mitt upp i förkylningstider. Det känns som om vi behöver ta med stora apoteket på vår tripp.




Jockarp.


onsdag 16 oktober 2024

Bedragen……




Jaha och vad händer här då. Ja det kan man ju undra. Någon tomte har lagat beslag på mina lösenord. Detta har gjort att jag nu saknar alla sociala medier. Konstigt och retfullt med tanke på alla bilder jag sparat där under livet.
Och nä just nu verkar det som om jag måste starta nya konton om jag vill vara med i de socialanätverkandet.

Vi har varit på kommunhuset en vända och hängt vid deras kopieringsapparat ;) efter det tog vi en sväng till en krog i stan för en bit mat. Det var sjukt bra mat och sällskapet var mycket trevligt.

Vi har varit på en lantbruksskola och rekat lite inför kommande studier. Det är min sambos dotter
Som är intresserad av skolan. Jag blev givetvis också väldigt intresserad. Det verkade vara en fin skola och eleverna vi pratade med verkade trivas superbra.

Vi fick möjlighet att åka till Malmö för att se Hasse Anderssons avskedsturné. Min sambo är nära vän med violinisten och hon hade ett par biljetter till övers. Vi tog en bit mat tillsammans innan hon var tvungen att infinna sej på Slagthuset. Det var fantastiskt att se henne in action och Hasse är en gullig spelman.

Ungarna har gjort naglarna inför vår kommande resa. Dom vill vara extra fina när vi lämnar landet. Vi tog en buffé på ett hak när vi ändå var i stan.

Mollie har varit risig med en enveten hosta en längre tid så nu tog vi ett besök på vårdcentralen. Inte nåt vidare att dra med sej en lunginflammation till Italien inte.




Jockarp 

onsdag 9 oktober 2024

Barn……



Det har varit mycket aktiviteter med barnen nu. Handbollsmatcher i helgen, en förlust och en vinst. Det var fint med glädjen. Efteråt besökte vi en resturang vilket uppskattades.

Vi åkte till ett shoppnigcenter under söndagen och där gled dom runt själva ett par timmar, vi tog en fika och jag hann även med ett besök på biltema för lite inköp av bra att ha.

Vi åkte till framtidsmässan i Kristianstad. En mycket bra och givande mässa. Vi var runt och pratade med olika skolor med olika gymnasieinriktningar. Mollie skötte sej utmärkt, hon var nyfiken och frågvis. Det var givetvis jag också. Vi fick med oss mycket matnyttigt hem.

Och så har det kommit en ny Tv hem till byn. Jag bryr mej nada om just tv-apparater men jag måste säga att det var en helt ny värld att få en modern Tv. Jag köpte den snorbilligt begagnat av en jobbarkompis men det var ändå magi.




Jockarp.

onsdag 2 oktober 2024

Elevrådet och bandsåg…..






Mollie informerad mej om att hon blivit invald som vice ordförande i elevrådet, jag var lite orolig. Orolig över att hon tar på sej mer än hon orkar med, men hon såg på uppgiften med entusiasm. Och visst är det bra att dom engagerar sej i saker. Sånt ska uppmuntras.

Vi har planerat att åka till gymnasieskolor och få lite info om dom olika skolorna och linjerna så hon ska känna sej lite lugnare över valen hon står inför. Även ett möte med syokonsulenten ska bokas i närtid.
Men det vi ska ta itu med först är att vi nästa vecka ska ta oss till Kristianstad på framtidsmässan. Om vi fattat det rätt så kan man träffa människor från olika skolor och samtal om utbildningarna. Det ska bli spännande att se vad som erbjuds.

Och den materiella lyckan är total i Jockarp. Jag har väntat och längtat och nu äntligen kom hon, den blåa skönheten från Tyskland som ska hänga med mej i många år framöver. En sprillans ny bandsåg har flyttat in i min verkstad och vi började skapa bums.
Älskar när saker är smidigt. Allt blir liksom mycket roligare då.

Och årets första lussebullsbak har gått av stapeln. Att komma hem efter eftermiddagspasset på jobbet och mötas av doften av nybakade bullar är ren skär magi.
Livet alltså.




Jockarp