lördag 8 januari 2011

Mamma ledig?

Min nya fina vagn..

Det var minsann fullt upp för mej och hjärtegrynet igår, dagen började som vanligt med en frisk och rask promenad.
Sen blev det till att hem och tanka henne, och en liten stunds soffhäng.
Efter middag var det dax att hoppa i overallen igen för då bar det av till Kristianstad för att hämta ut min födelsedagsspresent i form av en resesullky, jag trodde att de skulle vara någon klen dålig vagn.
Man har ju sett ganska många vagnar när men varit på resande fot, och de finns ju en hel del att välja i mellan.
Men vår lilla vagn verkar vara av högsta klass både vad det gäller smidighet, men kanske framför allt säkerhetsmässigt, och de känns ju skönt.
Så nu är det väl bara till att dra ut i vida världen.
De införskaffades även en mobil med spöket laban, hon har redan en som hänger över skötbordet och den är väldigt populär, så nu ska vi ha en i soffan med.

Tog en sväng inom bokhandeln för att försöka få tag på den bok om sorgbearbetning som jag blev tipsad om här på bloggen av någon vänlig själ vid namn Lotta, tyvärr visade de sej att det inte var det lättaste att få tag på den, så vi får söka vidare helt enkelt. Jag fick därimot tag på en femårsbok som jag tänkte börja skriva om vad som händer i Mollies och mitt liv.
Den ideén fick jag med efter att en vän berättat att hon skrev i en sådan bok.
Vi fick tag på fint papper och fina kuvert också så nu blir det till att be Jockarps egen Ernst kirchsteiger att hjälpa mej att göra inbjudningskort till hjärtegrynets namngivningsbaluns.
Sen tog vi en vända in på fiket, det gick bra, Mollie var lugn och sov hela tiden, ingen konst att göra stan med de barnet inte.
Bara de nu inte blir en storstadspingla av henne.
Känns ju som jag haft nog av sådana brudar i mitt liv.

Sen bar det hem igen, och en ny liten tankning, för att direkt dra vidare till en vän på middagsbjudning, vem har sagt att det är lungt och enformigt att vara mamma ledig?
Vi hade en mysig middag för två, med mycket god mat och goda samtal om allt möjligt, stora som små saker.
Vi gick igenom allt som hänt och pratade även igenom detta lumpna som min sk fru gjort i mot oss båda, men att ljuga om vad jag har sagt och inte sagt, jag sa till min vän att jag är så gammal nu så jag kan faktiskt välja mina vänner.
Känner jag att jag har vänner som jag inte varken kan ge eller få något av, vad finns det då för anledning att ha dom  kvar i mitt liv, med dom orden försökte jag få henne att förstå att hon är en del av mitt och numera också Mollies liv, hon förstod vad jag menade så nu hoppas jag att vi rett ut detta problem som min sk fru sett till att vi fick.
Till slut så hamnade vi i soffan med en stor skål romerskabågar, det blev en härlig kväll. Bara sitta och småsnacka om allt och inget, härligt avslappnat och skönt.

Idag har det varit fika besök här igen, de går i ett, men det är härligt att ha en massa vänliga människor runt om kring sej.
Idag var en tjej som själv är gravid i vecka 17 och hennes föräldrar här, det var mysigt att se en gravid igen, gud vad jag saknar min mage, att kunna gå och mysa med den och fundera på vad det är för en liten krabat som ligger tryggt där inne, vad det ska bli för en filur som kommer ut till denna värld.
Jag blev nästan avundsjuk på allt hon ännu inte har fått gå igenom.
Tänk alla skrämmande och obehagliga funderingar man hade om förlossningen och sen att de visade vara en helt underbar upplevelse, tänk när hon ska få se sitt barn för första gången.
Det är stort de.

Vi hann även med ett bad idag, och Mollie blev helt utslagen efter det, de är väl som det sägs, sjön suger....

Mys med Lasse efter badet...

Härlig dag i Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar