tisdag 1 mars 2022

Från Covid till KapVerde..





Ja det var många om och men men till slut kom vi iväg. Och vilken vecka vi haft. Strålande solsken ljummen vind och vågor i miljoner. Jag har verkligen vilat och njutit. 

Fröken särbo har lekt i vattnet med sin surfbräda, Mollie har lekt i vågorna med en bodyboard. Och jag har suttit i sanden och ömsom tittat ut mot det galet vackra turkosfärgade vattnet och ömsom haft ögonen i en bok. 

Maten har bestått av mestadels fisk och skaldjur och Mollie har som vanligt testat olika rätter. Jag beundrar hennes mod. Glass i stora lass är en självklarhet när vi är på resa. 

Vi hyrde en bil en dag och tog oss till en plats där det kryllar av lemon haj. Coolt att stå med benen i vattnet och små hajar som nyfiket simmat förbi. Vi tuffade vidare till en saltsjö. Det låg högar med salt på land och när vi hoppade i vattnet flöt vi som små korkar. Vi hittade ett lerhål och likt små grisar smetade vi in oss i geggan. Ett kul inslag på dagen. Vi körde vidare och upplevde stora delar av ön innan vi åter parkerade bilen. En fin dag helt enkelt.

Karp verde då? Jo fantastiskt på så många sätt men fattigdomen gjorde sej påmind lite varstans. Det var dyrt även för oss västlänningar. Så jag förstod att lyx är inget man unnar sej på ön. 




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar