måndag 16 september 2024

Malmö…..






Barnen var på annat håll och vi körde till Malmö. Tanken var att äta en bit mat, men när tillfälle gavs att ta en övernattning så tog vi det. Vi checkade in på hotellet sen gick vi ut i en härlig sensommardag. Sol och varmt där det var lä. Kyligt i skuggan och där vinden fick tag på oss. Svårklätt alltså.
Vi strosade runt, åt glass, drack kaffe och tittade på folk. En skön blandning.

Vi gick hem och gjorde oss i ordning för att gå på restaurang. En kort promenad och så tog vi hissen upp på 25:e våningen. Till ganditalia. Vi blev placerade vid fönstret med en underbar utsikt över Öresund, bron och delar av Malmö. Där satt vi och avnjöt en god middag, 

Vi pratade och frågade nyfiket servitrisen en massa frågor, vissa kunde det svaras på, vissa inte. Vi hade trevliga timmar innan vi mätta och nöjda tog hissen ner igen.
Ut på stan en sväng sen avnjöt vi varandra på hotellet till en film innan vi somnade efter en fin dag.





Jockarp.

onsdag 11 september 2024

Svarvat……





Ja småkrassligheterna fortsätter i familjen, dom faller som käglor här hemma. Envis hosta som irriterar både hostaren och dom runtomkring. Men vi kämpar på.

Jag har jobbat i vedhögen under förmiddagarna och under eftermiddagarna har jag tillverkat kemikalier för att rena vatten. Fint att man kan göra samhällsnytta ändå.

Mellan mina båda kneg har jag varit i slöjdsalen (Mollie kallar den för det) jag har skapat och för första gången på väldigt länge så har jag haft svarven igång. Det är helt underbart att stå där och skapa. Jag har provat tre olika träslag i veckan och alla är precis lika vackra. Jag blir så lycklig över att se att ju mer jag tar bort,  mer liv får mina träbit.

Jag har blivit uppvaktad, jag missade det dock när jag kom hem på kvällen. Men att vakna upp till en bukett blommor, choklad och ett kort med en kärleksförklaring på. Det gör mej så oerhört tacksam för mitt liv just nu.






Jockarp.


måndag 9 september 2024

Sensommardejt…..






Söndagen bestod av handbollscup, en dag i gumpahallen alltså. Det blev en trevlig sådan.
Molle har haft hosta ett tag så hon spelade sparsamt, men väl på plan gjorde hon jobbet. Kul att se.

När vi lämnade hallen överraskade vi tjejerna med att köra in på hamburghaket i stan. Det blev uppskattat.
Dom var slitna efter dagen så det blev dusch och chill resten av kvällen.

Vi har dejtat flitig på sistone och vi kände att vi ville kräma ut det sista av sommaren innan regen väntades komma.
Vi beställde pizza, tog med oss vin och öl och körde ner till stranden. Där satte vi oss på en filt och njöt av varandra, maten och den vackra solnedgången.
Ja det gäller att njuta när möjligheten kommer.

Vi hämtade upp mina föräldrar på vägen hem, dom kom hem med tåget från en resa så det passade utmärkt tidsmässigt med vår avslutande dejt.

En snabb dusch sen väntade sängen även för oss. En fin helg som spenderats med människor jag tycker om.






Jockarp  

söndag 8 september 2024

Paviljongdejt…..

Hon sa ja.



Efter en nattvecka på jobbet var det skönt att i fredags morse köra hem på moppen och veta att man hade dagen och helgen fri.
En lugn promenad på berget med hundarna var det tempot jag behövde. Springskorna har fått pausa lite nu efter ultravasan. kroppen läker och det för den fint. Men jag har ingen panik, inga nya lopp är bokade.

Min kära sambo har starta upp på sitt nya jobb. Hon verkar trivas och det är mycket att sätta sej in i. Jag försöker avlasta i hemmet så mycket det går.
Jag städade huset och förberedde inför en lugn kväll.
Hon ville gärna laga maten till fredagens sittning med familjen. Självklart fick hon göra det.

Jag bjöd ut henne på dejt på lördagen och hon svarade ja.
Jag köpte en flaska vin, och en hel hög med ost och annat gott. En dejt i paviljongen hemma på altanen går inte av för hackor. Det blev en helt underbar kväll och kidsen var iväg på sina aktiviteter så det var liksom bara hon och jag.





Jockarp.

onsdag 4 september 2024

Sommarkänsla…..




Ja vi börja så sakteliga komma in i rutinerna. Skola och jobb. Det har varit lite upp och ner sen semestern. Tider ska passas, bussar och lektioner, handboll och jobb. Vi är inne i hjulet igen och snurra.
Jag var ensam hemma under dagen så jag tog med mej hundarna en sväng upp på berget. Jag unnande mej en stunds sittandes med ryggen mot en stor bok. Det var en fin stund.

Vi försöker behålla sommarkänslan lite till, vi åkte till stranden när alla kommit hem från sina små hjul dom snurrat i under dagen. Vi tog grillen med oss. Det där med att sitta på stranden som nästan var folktom är helt underbart.
Kidsen flög runt och lekte i sanden medan korven färdiggrillades. 
Efter maten tog vi en promenad längs vattenbrynet hand i hand. Jag älskar att ha hennes hand i min.

När vi kom hem la vi oss i soffan en stund. Jag somnade i hennes famn en stund innan nattjobbet. Gosse så mysigt det var.








Jockarp.

måndag 2 september 2024

Höstmånad…..




Efter en heldag i Danmark behövde vi lugnet i Jockarp. I alla fall vi vuxna, Mollie var inte färdig än. Nä hon och några kompisar åkte till Malmö med tåget. Med sej hade dom två mormödrar var av den ena var Mollies. Jag vinkade av dom vid tåget vid nio.

En kopp kaffe i söderläge på altanen. Det gick långsamt under dagen. Vi pratade och gassade i solen. Jag plockade lite äpplen och min kära sambo gjorde en äppelpaj. Väldigt gott. Vi tog mopparna till stan och lämnade av ytterligare ett barn vid stationen. 

Vi tog Kennet med oss på en promenad ner på Vesan. Han var nöjd när han fick springa i full rulle på stubbåkern.
Jag hämtade upp dom båda utflyktarna sen fick det bli lite vila för mej innan nattjobb. En bra start på den första höstmånaden.




Jockarp.


söndag 1 september 2024

Bakken……





En fantastisk lördag, jag vaknade upp och jag kände att hon låg bredvid mej, hon pussade på mej, hon log. Jag hörde det. Jag log och öppnade ögonen försiktigt. Vi log
Mot varandra. En så underbar start på dagen.

Vi packade väskan och hoppade in i bilen. Vi körde till Malmö och parkerade bilen. Vi hoppade på tåget och åkte över sundet. Ett tågbyte och en liten promenad sen var vi framme. Kidsen hämtade ut sina åkband på Bakken och dom började åka bums.
Dom åkte och åkte, det var skrattande barn vart vi än såg. 

Min sambo och jag tog en runda själva, vi bestämde tid och plats med barnen sen strosade vi runt i parken. Det var supermysigt. När kidsen behövde lite paus tog vi och satte oss och åt middag. En fin stund där vi pratade om hur vi haft det under tiden i parken.

Vi fortsatte sen några timmar till innan vi vid 19 snåret började vända hemåt. Sent hemma och vi hoppade bums i säng efter en skön dusch.






Jockarp.