onsdag 31 juli 2024

Golf……




Efter att vi sprungit ett halvmaraton så tog jag en dag ledigt från springningen. Jag roade mej i stället med tvätt. Perfekt torkväder, blåst och sol. Vi fortsatte att röja lite hemma sen tog Mollie och jag moppen till stan. Vi skulle spela en runda minigolf. Tiden ihop är viktig. Bara hon och jag.
Hon tog ledningen men jag spelade snabbt upp mej igen. Segern blev alltså min.
Jag bjöd henne på glass. Tre kulor glass i blandade smaker. Jag fick smaka några skedar.
På moppen och hem igen.

Vi skulle vidare i livet, vi skulle hälsa på min sambos syster med familj. Mollie valde att vara hemma, det är fint att hon faktiskt kan få välja själv nu.
Vi hade en fin stund. Det bjöds på grillat och vi tog en gemensam promenad ner till sjön för ett dopp. Ja inte jag då men Kennet badade. Vi fick även en visning av hamnen vid sjön, en vacker plats.

Vi vände hemåt vid åtta snåret och eftersom min kära sambo var sugen på mjukglass så fick vi svänga inom city på väg hem.




Jockarp.

måndag 29 juli 2024

Ropudden…..









Vi packade bilen. Körde 1,5h, vi mötte en kille som tog oss med ut till Ropudden. Huset var från 1800-talet och saknade el och vatten. Det bjöds på utedass vilket skulle bli en stötesten för den yngre generationen. Vi hade vatten på dunk och diska gjorde man vid handpumpen. 

Det var ett paradis. Vi hade 75 meter från stugan till vattnet. En brygga med tre roddbåtar. Det var en plats vi spenderade många timmar på under dagarna.

Kidsen var måttligt imponerade av dassen och visst det var väl just den biten som skilde sej mest från deras vardag. Att vi lagade mat på gasolspis och att vi diskade ute var inget dom verkade tycka vara så märkligt. Men dassen var det motstånd emot hela tiden.

Vi rodde ut på sjön, gick i land på andra små öar, det skrattades och stojades. Vi rodde in i solnedgången. Så underbart och så annorlunda mot vårt vanliga liv.

Vi fiskade abborre och fick en del efter att mina föräldrar varit och hälsat på, då min far kom med lite enkla knep för att öka på fångsten. Vi grillade och dom hade även med sej en tårta för att fira lite födelsedag.

Jag och Anna sprang på mornarna och vi tog därefter ett dopp i sjön. En härlig känsla att få klä av sej naken och hoppa i. Det var en plats där det bara var vi och det var en underbar plats.

Mina svärföräldrar kom upp på en fika vilket var mysigt, vi plockade lite blåbär som dom fick med sej hem. En tur ut på sjön med båtarna bjöd vi givetvis också på.

Kidsen har haft olika uppdrag som skulle klaras av, dom skulle skriva en sång om vistelsen, dom skulle göra upp eld och bränna av ett snöre. Vi gick tipsrunda och vi spelade spel. Vi hade priser till dom i form av kvällens snacks och en piltavla som sattes upp. Den användes sen väldigt flitigt.

Jag vi äldre uppskattade vistelses enormt och så även Kennet som verkligen älskade allt med sjölivet. Han åkte båt, suppade och fiskade hela dagarna. Så fort någon närmade sej bryggan kom han. Och kvällarna slog han ihop som ett litet korthus, helt slut.

Jag uppskattade dagarna, det där med att inte veta vad klockan var, jag behövde inte veta det. Vi gick upp när det ljusnade och gick och la oss när mörkret föll. Alla övrig tid spenderades utomhus. Ja det var ett stort Wow. Jag längtar redan tillbaka.













Jockarp. 


måndag 22 juli 2024

Sommarkväll…..





Vi började med att riva av halvmarathondistansen, ja hemma ville vi inte vara efter festligheterna som utspelade se kvällen innan. Resterna stod i mängder i vårt hem.
Det var varmt och svetten öste av oss av passet. 
En gammal vän kom inom på en kopp kaffe och där satt jag och efterstvettades som en gris på altanen.

Vi solade en stund, tog en lunch sen körde vi till stranden. Det fick bli hundstranden, terrierna behövde svalkas en stund.

När vi kom hem igen tog vi och rastade mopparna en stund. Det var ett tag sen och det var verkligen mysigt. Hon och jag på rull. Mer mys skulle det bli, efter dusch och fix sa vi hej då till kidsen och drog iväg. En spontandejt. Vi kände lusten av att vara tillsammans. Bara vi.

Vi körde in till vårt favvohak och köpte en hämtpizza. Med den knallande vi ner till havet och där satte vi oss på en sten. Där satt vi. Vilken kväll det blev. Ibland behövs det verkligen inte mer än perfekt sällskap.




Jockarp.

söndag 21 juli 2024

Åhus…..





Två hela långa fulla dagar har vi spenderat på en strand i Åhus.
Årets upplaga av sandhandboll har nämligen gått av stapeln. Vi har lämnat hemmet runt nio på morgonen och vi har varit iväg till sena kvällen. Matcher har spelats och vi har hängt med tjejerna i deras lagtält.

Hur gick det då, nja det finns ju mer att önska resultatmässigt men jag tycker minsann att dom kämpade på bra, det var ett stort knippe glädje och stundvis bjöds det på mycket spännande handboll.

Vi somnade ovaggade allihopa vilket sannerligen ger vistelsen ett högt betyg, vi har varit igång och haft det bra.

Gårdagskvällen efter avslutad handboll möttes vi av festligheter i palatset. Tonåringarna hade träff och den blev festlig men med ett ganska snörpligt slut. Men ja, dom lär sej väl nångång får man ju hoppas :)





Jockarp.

onsdag 17 juli 2024

Lycklig…….







Semestern rullar på i full fart. Helgen var en salig blandning av kalas, barnvakt och Lasse Winnerbäck.
Ja kalas för svärfar och min sambos syrra, det blev en mysig tillställning. Efter det for vi hem till den andra systern för att passa barnen då föräldrarna skulle på aktivitet.
Morgonen efter tog vi ett löppass runt Råbelövsjön. Turen är 19 km lång. När vi kom hem hade tonårskidsen precis börjat inta frukosten. Lata dagar minsann.
Vidare hem en snabbis sen bar det iväg igen.

Brateviks IP. En strålade kväll men Lasse. Galet bra som vanligt. Hade det inte varit för att vissa var lite väl överförfriskade så hade det nog varit topp tre av konsert med honom. Det drog ner betyget för själva upplevelsen något tyvärr.

Och så måndag. En helt jävla vanlig måndag. Nä verkligen inte. Vi packade väskan. Vi körde till Ystad. Parkerade bilen. Sprang längs havet. Klockan 15:30 checkade vi på Ystadsaltsjöbad. Herregud vilket ställe och herregud vilket underbart sällskap jag hade med mej. Hon är helt fantastisk min tjej. Så mycket vackerhet och så mycket närhet som jag fick uppleva under ett dygn. Vi behövde det båda två. Att hon bokat mat på en restaurang där man fick komma inhasandes i morgonrock och avnjuta middagen i en stor säng gjorde inte upplevelsen av Saltsjöbaden sämre precis.










Jockarp.

lördag 13 juli 2024

Tosselilla……






Uppstigning tidigt. Matväskan packades och klockan åtta satt vi i bilen redo för take off.
Vi körde över gränsen till skåneland, till metropolen Tomelilla.
Vi var i god tid så vi stod i början av startfältet när grindarna öppnades. Vi hyrde en skrinda för att slippa släpa på alla grejerna.

Kidsen for iväg men vi stannade till på samma ställe. Radiobilarna. Alla körde och vi krockade och flinade.
Vi gick vidare till Frittfall och jag skrattade så jag höll på att göra i byxorna.
Vi åkte några timmar innan kidsen skulle bada. Det roade dom sej med några timmar. Vi gick till grillplatsen och grillade lite korv.
Efter det la vi oss i solstolarna, jag tog en lur. Det var skönt. Första semesterdagen kan man minsann få unna sej en middagslur ;)

Vi tog oss upp i karusellerna igen till klockan 18 sen packade vi in oss igen och begav oss hemåt. Alla var nöjda och trötta efter dagen. 
Tjejerna vilade sej, vi vuxna gick ner med Kennet på vesan och plockade lite potatis. En fin avslutning på en fin dag.






Jockarp 

torsdag 11 juli 2024

Medvind……




Kennet skulle bli fin i pälsen, därav uppstigning i vettig tid. Kaffet i termosen och sen bar det iväg. Mot Helsingborg. Vi lämnade den lille killen hos frissan sen drog vi vidare. En springtur vid havet, så himla vackert. Vi sprang till Sofiero där vände vi tillbaka till stan. Det var galet varmt men det var så fint att springa tillsammans.

Vi slog oss ner vid vattnet efter avslutat träningspass. Där satt vi och tittade på folk tills det var dags att hämta upp Kennet igen. Han blev som vanligt supersnygg.

Hem i fullrulle. Lite mat i magen sen var det bara att hoppa på moppen och bege sej till kneget.

Det var en behaglig dag på jobbet. Lugnt och mycket skratt. Halv tolv låg jag i sängen med min sambo. Jag tänker på hur lyckligt lottad jag är. Hur bra allt är. Vi snackar medvind.




Jockarp.

tisdag 9 juli 2024

Potatisplock….



Måndag morgon och jag vaknade sent, jag är uppe sent så det är ju fint att jag faktiskt kan sova lite på morgonen. När jag kom upp satt min sambo i soffan och smuttade på en kopp kaffe. Jag satte mej bredvid.

Hon skulle till gymmet och lyfta skrot jag tog en springtur på berget med mr K. Det var skönt och Kennet var nöjd.

En god brunch, bananpankaka och massa goda frukter och bär som tillbehör, så gott. Mollie ville spela kinaschack så det fick bli en match med mormor på undantaget. 

Vi behövde potatis och eftersom de nu är full växtlighet på vessan så tog vi skottkärran och flohackan och gick ner till potatisfältet. Jag älskar verkligen just det där. Att gå ner och plocka det man behöver. Kennet var med och han gillar det han också. Han hoppade runt bland potatisblasten.

Lite mat i kistan sen bar det av på jobb.








Jockarp.

måndag 8 juli 2024

Helgen……




Vi är ett gäng tjejer som ska åka på en lite tripp i höst. Ja våra kids ska också följa med. Men det krävs en del planering inför resan. Vi tyckte det var rimligt att vi skulle ses på en bit mat och samtala lite. Sagt och gjort. Fredag kväll drog vi in till bryggan mat och bar. Ett ställe vi lärt känna i år. Vi är och drack gott. Så himla mysigt. Efter maten tog vi oss in till stan och gick en vända på killebom och nä det var ingen vidare. Kallt, blåsigt och lite folk. Vi drog hem och njöt av varandras sällskap i stället.

Lördagen bestod av shopping, Mollie skulle på jump yard och vi körde och shoppade, vi har lite som ska förberedas inför semestern så det styrdes upp.
Vi lagade en god måltid när vi kom hem och den avnjöts i paviljongen på altanen.
På natten skulle vi vara chafförer till min sambos syster med tillhörande sambo. 

Söndagen bjöd på sovmorgon innan kaffe och en springtur. Det blev en härlig sväng på 15 km. 
Vi fick ta tag i veckohandlingen efter springturen och efter det lagades det middag och en rabarberpaj till efterrätt. Söndagskvällen aktiverade vi oss i soffan. En chill dag alltså.
Nu väntar sista jobbveckan innan jag spatserar in semestermodet.




Jockarp.