måndag 6 juni 2011

Svenska flaggans dag.....

De enkla de vackra :)

Vi är så kulturella så de saknas helt motstycke, vårsalongerna i Sölvesborg fick en på hälsning av mej myset och tant N, de var mycket fint att titta på, årets tema var lite skumt nog relationer.
Allt har ju en mening, men det kändes nästan som om det var lite ironi över hela temat.
Jag hittade iallafall två favoriter, den ena konstnären var våldsam, man blev illa berörd på nåt vis, den andra var lite mer färgglad men ändå med ett väldigt djupt innehåll.
Det är intressant det där med konst, de är betraktarens ögon som avgör hur bra eller dålig själva konsten är.
Jag köpte en tavla av min sk fru en gång, det var en tavla hon inte alls var nöjd med, men jag blev stormförtjust, enkelheten och de icke perfekta motivet gjorde hela tavlan total, perfekt och i mitt tycke alldeles underbar.

Vi tog en liten promenad runt slottet och filosoferade om livet. Eftertanken på det som sas fick mej återigen att chockas över allt som hänt de senaste året.
Vad  är det för mening med allt som händer runt om kring mej.
Finns det några andra där ute som har så mycket funderingar över allt, smått som stort?
Finns de någon som vet när ska det gå över alla funderingar tankar och känslor som jag har som snurrar om min sk fru.
Någon?


Favoriterna...

Och så idag har det kokats broccoli, denna grymt grisiga grönsak, urk, det är stor kräkvarning på både lukt och smak, men tydligen ska det både vara nyttigt och smaka bra i små barn munnar.
Det luktar gammal mossa i hela huset nu, urk igen.
I morgon ska jag prova att ge mitt stakars barn en liten portion av denna gröna illaluktande sörja, Brrr, ryser i hela kroppen av bara tanken på de.
Men som sagt jag gör det för mysets skull.

Nu har vi grillat och badat, så nu blir det en liten kvällstur på berget, det gäller att passa på när det bjuds på dessa underbara ljumma kvällar....Då är det minsann lätt levt livet.

Man blir trött av konst..

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar