måndag 27 april 2020

Livetslyx....



Så oförskämt lättlevt har mitt liv nog aldrig varit.
En fantastisk helg började med ett besök i Karlshamns kallbadhus. Aprildoppet skulle klaras av.Det var sparsamt med andra människor. Ingen trängsel varken i havet eller i bastun. Det passade perfekt det.
Efter badet tog vi oss vidare till rökeriet för att köpa lite fisk och efter det stod veckohandling på schemat. Kyl och frys fylld. En skön känsla.
Hemma lagade vi mat och till kvällsmyset gjordes det en härlig blandning av meloner och polly. Ett bra val.

Lördagen började lugn, Mollie fixade kaffe på sängen till oss och där låg vi lyxigt kvar en stund. De mesta av det bästa fanns runt mej och min kaffekopp i det ögonblicket. Jag log och tacksamheten var brutal.
Uppstigning efter njutningen och det gjordes frallor som åkte ner utan större problem ;)

Klockan två skulle Mollie på en konfirmation, vi skulle inte med utan i stället tog vi fröken särbos van och körde till en sjö vid namn Bäen, jag hade aldrig varit där vilket jag såg som märkligt. Det var en vacker plats och närmare vattnet gick knappt att komma.
Vi promenerade en stund i skogen vid sjön, vi såg snabbt att det närmar sej en ypperligt god blåbärssäsong.



Vi lagade middag över öppen eld. Älgskav, kantareller, lök, bacone och så lite grädde och kryddor på det. De var ren magi att inta den middagen. Det kan ha varit det godaste jag nånsin ätit. (utomhus)
Vi satt kvar till dagsljuset försvann. Jag plockade grenar för att hålla liv i elden och det eldades på friskt. En helt fantastisk kväll.
Vi gick in i bilen och kröp ner i sängen, det var så mysigt så jag höll på att spricka. Livetslyx i all enkelhet.

Att vakna upp till strålande sol och spegelblanksjö fick mej nästan till att börja lipa. Att sitta och avnjuta morgonkaffet där var obeskrivbart.
Det fina vände dock och jag fick en fruktansvärd huvudvärk. En tablett fick intas men jag tror minsann att det är dags att tant kollar synen. Tror att det kan vara det som är bekymret.
Vi packade in oss och körde hem och jag blev betydligt bättre efter att pillret verkat. Skönt.

Vi fixade lite på hemmaplan vilket var väldigt mysigt. Och söndagskvällen bjöds det på mat på restaurang. 
Ännu mer lyx. Att bara sätta sej och få maten serverad.

Och kvällen avslutades på bästa sätt. Att ännu en kväll få gå och lägga sej i famnen på den kvinna man älskar är liksom toppen av allt vackert. De enda som saknades var nog en bukett blommor på köksbordet sen hade livet varit totalt.




Jockarp.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar