lördag 4 juli 2020

Lata dagar....

Vi jobbar bra ihop ;)


Det har varit bråda dagar. Jag har jobbat i vedsvängen på nätterna och på dagarna har jag försökt komma i kapp med alla sysslor inför den stundande semestern. Detta gör att jag just nu känner mej helt tilltufsad. Totalt slut faktiskt.
Altanen är nu så gott som klar, det återstår en trappa och en del av staketet vilket vi inte kan färdigställa förrän vårt beställda ute-spa har kommit på plats. För att koppla in ström till just det där ute-spa:et behövde det grävas. Jag och Kennet gjorde det.

Jag har styrt upp med gräsklippningen och det återstår lite jobb med röjsågen runt hagar och husknut innan jag helt kan ta ledigt.

Mollie har varit på sommarfritids i dagarna tre vilket verka funkat fint. Hon klagade inte inför mej i alla fall.
Vi tog med oss en kompis hem en dag och hon fick följa med oss på jordgubbsfältet.

Det var mitt första sommarjobb, då var jag nio år och cyklade över Vesan till jordgubbsfälten klockan fem på morgonen. Nu hade jag helt andra förutsättningar och det var väldigt mysigt att få uppleva gamla minnen ihop med den yngre generationen.
Mollie plockade på av dom röda bären och hon tycktes aldrig vilja sluta, jag kände igen mej själv i henne just där och då.
Kompisen fick ont i ryggen så hennes uppdrag övergick från bärplock till att hålla koll på Kennet.
Vi plockade 25 liter och innan jag snoppat alla bären var jag helt slut. 1,5 h satt jag och separerade flugan från bäret. Väldans jobb.

Jag har kört in våra cyklar till cykelfirman i stan, tanken är att dom ska koppla på pakethållare fram på våra cyklar. Där ska vi sen bygga en anordning så Kennet kan följa med på våra turer. Mycket att planera nu när vi är tre i familjen ;)

I skrivande stund håller vi på att packa inför en resa. Vi lämnar byn i kväll och jag ser framemot vår tur väldigt mycket. Jag har packat ner en bok och hoppas på väldigt lata dagar, Det känns som om jag är i ett stort behov av det just nu.
Det återstår dock att se hur lata dagar det blir, jag är inte superkänd för att just prioritera lata.



Jockarp.

1 kommentar: