tisdag 9 februari 2021

Skatt.....

Det gror...



Livet ter sej ju en aning annorlunda nu med det där viruset som härjar. Jag har sluppit att bli sjuk i det och jag hoppas att jag kommer fortsätta att hålla mej frisk. 
Jag tycket faktiskt inte att jag förändrat mitt sätt att leva något nämnvärt men jag tar ju in från omvärlden, det verkar vara besvärligare för många andra.
Jag har träffat vänner, vissa har varit sjuka och vissa har inte varit sjuka. Som tur är mår alla väl.

Jag var och hälsade på Tant N häromdagen och det var väldigt längesen sist, för längesen. Mollie och Kennet var hemma så vi behövde inte sila samtalen vilket jag uppskattar, speciellt när det nu är så sällan vi ses.
Vi satt i soffan och drack kaffe och åt nybakad sockerkaka och pratade om livet. Så behövligt.

En annan vän kom hem och spenderade ett par timmar ihop med mej i spabadet, det var fantastiskt, att sitta i 38 gradigt vatten och full storm runtomkring med 6-7 minus i luften.
Jag kan bara le tacksamt över att vara frisk och att ha vänner och familj omkring mej.

Det var ett tag sen jag träffade fröken särbo, 11 dagar närmare bestämt. Det är inte lätt att sakna och det är tungt att inte ha en vardag ihop. Nä jag tvivlar inte på oss men längtan tär en aning. Det hade varit lite bekvämare att haft sin särbo ett par mil ifrån. 30 är en aning för långt. Men snart kommer hon vilket gör att livet lättas upp.
För en gångs skull har vi inte så mycket inplanerat men jag tänker att det säkert kommer att poppa upp lite roliga idéer, så brukar det bli ;)

Vi har börjat plantera lite smått, vi var snabba på det i år och alla redan nu har det kommit upp små spröda gröna växter. Som jag älskar det. Det är fantastiskt.

Att prata politik och världsläget med Mollie är oftast roligt och när vi hade ett samtal om hur skatt fungerar så hittade jag ett väldigt bra exempel på en bild.
Jag hade även en diskussion men fröken Särbo om det hela för ett tag sen och vi var inte riktigt överens. 
Jag ansåg att om man jobbar mer så ska man inte bli straffad genom att man ska betala mer i skatt på dom kronorna.
Samtalet slutade med att vi kom fram till att vi inte behöver tycka samma ;)

Ikväll väntar handboll för lilla fröken Vilhelmsson och det kommer bli utomhusträning, brrrr..


Verkligheten...




Jockarp. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar