torsdag 4 november 2021

Två hav…..





Där två hav möts. Platsen ville jag inte missa. Vi tog bilen och körde ett par timmar upp till Skagen. Kattegatt och Skagerrak möts på platsen och det var häftigt och mäktigt att se det. Precis ute på udden så låg det ett gäng sälar vilket samlade nyfikna människor. Även vi så klart. 

Vi gick på stranden och det blåste friskt. Men det var det verkligen värt. Vackerheten var storslagen. Vi lämnade Danmarks nordligaste spets och körde till ett bryggeri och avnjöt en formidabelt god måltid. Vi var med det redo för mer.

Stc Lawrence Kyrka var mellan 1300 talet och 1700 talet Skagens kyrka. Men alla sandstormar på platsen gjorde det svår bett. Många gånger fick kyrkan grävas fram innan gudstjänsterna kunde hållas. Slutligen gav dom upp grävandet och idag är kyrkkroppen begravd i sand och det är endast tornet man ser. 

Vi lämnade kyrkan och tog oss till Skagen museet för att se konst från Skagenmålarna. Och nog kan man se i tavlorna att det är ett speciellt ljus över Skagen. Jag uppskattade besöket väldigt mycket. Kidsen var inte riktigt lika entusiastisk dock :)

Hemmet mot stugan igen och det blev en väldigt lugn kväll.





Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar