onsdag 10 augusti 2016

Potatis och nötter....



Eftersom vi fick en akut tandläkartid vid tiosnåret på förmiddagen så beslutade jag mej för att det inte var lönt att gå till jobbet alls. Myset blev superglad över informationen om att vi skulle hänga hela dagen.
En lugn frukost sen borstades tänderna länge och väl.
Vi körde till stan och gjorde en kontroll av tänderna hos tandläkaren. Hon såg inga problem och trodde inte heller att det skulle bli några problem längre fram i livet men rådde mej ändå till att anmäla det till försäkringsbolaget.

På tal om anmälan så fick jag en massa märkliga medelanden på mitt Twitterkonto under gårdagen. Det var något hot om en rättsprocess, socialen och polisen. Jag fnittrade lite över paniken vedebörande hade över att få kräka av sej på mitt konto om saker som hon inte hade en aning om. Det intressanta var att vips var dom borta igen, troligtvis hade personen som hotat kommit på att den just gjort det vilket lätt kunde innebära en rättsprocess för henne själv.
Det är så mycket nötter som spatserar runt på moder jord, måtte dom snart sluta spatsera förbi i mitt liv bara ;)

Efter besöket hos tandisen tog vi en fika med mormor på ett café i stan. Det var supermycket folk och en och annan kändis som jag växlade några ord med, myset åt glass, själv nöjde jag mej med en slät kopp kaffe.
Vi hade lite böcker som vi skulle byta ut det passade ju ypperligt att fixa med det, sagt och gjort, en vända till bibblan. Mysigt värre.

Jag fick styra lite med schematiderna för skolan och bussarna som det är tänkt att myset ska åka med. Tiderna stämde inte överens med varandra. Så lite mail och samtal till kommunhuset blev det, men nu är det ombesörjt och det känns tryggt inför skolstarten.




Vi mötte upp en kille som skulle fixa till vår diskmaskin, vi satte honom i jobb sen drog vi ner på Vesan för att plocka potatis.
Myset älskar verkligen den sysslan. Hon drog med flohackan som om hon aldrig gjort något annat, det var underbart att se hennes lycka när hon drog fram potatis efter potatis och la ner i spannen. Jag hoppas verkligen att det blir minnen som hon kommer att bära med sej i livet. Precis som jag bär med mej minnen sen jag och min morfar plockade potatisar, vi räknade varje potatis och varje gång hoppades jag att det skulle dölja sej rekord många eller rekord stora potatisar under blasten. Härliga minnen det där.

Konstnärsådran behövde lugnas ner något och målafärgerna togs fram, både myset och jag målade, hennes bilder såg betydligt bättre ut än mina och det är ju skönt att hon inte ärvt konstnärsgenen av mej. En dusch och lite hårinpackning på myset innan klockan slog 18,00. Där efter startade vi teven och till den poppade vi lite corn. Lite tisdagslyx sådär, så jobbar vi.




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar