fredag 28 juni 2024

Bad,bad,bad…..





Vi slutade tidigt båda två, när jag kom hem på gården såg jag henne, min kärlek, hon stod och hänga tvätt på linan. Hon log och jag gick henne till mötes för en puss. Det var galet varmt men vi snörade på oss springskorna i alla fall. Det blev en trög runda men det blev en. Det kändes bra att sitta och eftersvettas på altanen.

Tjejerna skulle på träning så vi lämnade av dom i Hällevik sen körde vi och veckohandlade. Efter det begav vi oss tillbaka. Barnen var klara och vi körde ner till stranden för ett dopp. Kennet var också med och svalkade sej, det är galet fina sommarkvällar just nu. Bad varje dag, det är lyx det.





Jockarp.  

torsdag 27 juni 2024

Utemat…..





Jag kom hem efter avslutat jobb. Mollie var inte hemma. Hon hade tagit cykeln till en kompis. Det är bra att hon rör sej frivilligt.
Jag tog en springtur, en kort tur på 6km men det var hett. Svetten öste av mej. Skön känsla. Hem och in i duschen sen packade vi in oss i bilen.

Jag försökte få kontakt med min dotter för att kunna hämta upp henne så även hon skulle få lite mat i magen, hon var försvunnen. Jag ringde hennes kompis och även hennes föräldrar men ingen lyckoträff där.

Vi körde ner till stranden. Vi tänkte att hon hör av sej när hon sett dom missade samtalen. Det gjorde hon också och glädjande nog befann hon sej i närheten av Sandviken. Hon kom på sin cykel, blöt i håret efter bad med kompisarna.
Av men hjälmen sen hoppade hon i plurret igen. Kennet var med han också och han var varm så vattnet lockade honom. Han simmade med kidsen. Så underbart att se.

Vi grillade korv och satt och njöt av den härliga sommarkvällen. Lite standtennis innan efterrätten skulle grillas.
Vilken kväll säger jag bara ;) 






Jockarp.




onsdag 26 juni 2024

Sommarkväll……




Jag mådde risigt, känslan av bakfylla, huvudvärk, och seg i kroppen. Men ja det var måndag och det väntade kneg, som väl var så var det en extrem lugn dag och vackert väder. Jag satt ute med en komradio och väntade. En perfekt jobbdag alltså.
Åkomman jag hade släppte under kvällen vilket var skönt. Jag ogillar känslan av att inte vara helt hundra. Dessutom är jag väldigt ovan vid just den känslan.

Mollie har sommarjobbat med att måla om källardörren. Det blev bra. Välmålad då hon strykt den 4 gånger ;)

Handbollsträning är också i full gång, dom tränar ute i en sandhög för att göra sej redo för Åhus cupen. Medans dom tränade sprang vi en sväng med Kennet. Han fick ta ett svalkande dopp i havet innan vi var tillbaka i sandhögen och tjejerna. Hela handbollsgänget bestämde sej för att ta ett dopp efter träningen. Så himla mysigt att se hela gänget simma ut till flotten och allt bus som utspelade sej där. Sommarkvällar Wow.





Jockarp.

måndag 24 juni 2024

Midsommardagen……




Herregud vad hände. Jag rörde mej sakta runt i sängen, kände hennes kropp. Jag märkte att hon var vaken, att hon tittade på mej. Jag öppnade ögonen försiktigt och mötte hennes leende. Jag sa godmorgon och att jag älskade henne. Hon fortsatte le. 
Jag frågade vad klockan var. Halv elva svarade hon. Jo eller hur var mitt direkta svar. 
-Vad är hon? Halv nio? 
-Nä kolla sjäv.
Hon stack klockan under näsan på mej och ja minsann klockan var halv elva. 
Gode värld, halva dagen var försvunnen men ja antagligen behövdes vilan.

Vi gick upp, kaffe sen väntade en springtur med Mr K. Han var nöjd och vi var nöjda efter 45 minuters rörelse.

Vi gjorde oss iordning efter springandet och tryckte i oss lite mat. Sen bar det iväg söder ut. Mot Sjöbo. En vän till min sambo skulle spela violin ihop med Hasse Andersson och Olle Jönsson. Vi ville se och träffa henne när hon ändå var nere på gigg.
Det var ett mysigt ställe inne i en skogbacke. Mollie sköt luftgevär och provade lyckan på chokladhjulet. Vi var på plats i tre timmar sen körde vi violinisten till sitt hotell och sen vidare hem.

Kvällen bestod enbart av soffhäng. En formidabelt skön avslutning på dagen.



Jockarp.

söndag 23 juni 2024

Midsommar…..






Vi tog det lugnt under dagen. Min kära sambo satte sej med kaffekoppen på altanen och började göra kransar.
Jag kärrade in fem meter ved i källaren. Det väntades regn i mängder så det var skönt att få in det under tak innan dess.
Midsommarlunch med mina föräldrar. Sillen slank ner och jordgubbar och glass intogs i paviljongen på altanen. Det var så mysigt. Riktig sommarkänsla.

Mollie var lite hängig, huvudvärk och lite snorig. Hon gick in och la sej på rummet. Vi ville fortsätta fira så vi tog mopparna till stan, till Valje för att se när stången restes. Små grodorna dansades som vanligt men för året stod jag över just de där momentet.

Hem igen och vi tände grillen, några korvar slank ner innan vi intog soffan på altanen med att kolla på fotboll. Jag somnade till och vaknade upp runt elva snåret. Det hade mörknat och det var galet vackert att sitta ute med ljusen tända i sommarnatten. 




Jockarp.

torsdag 20 juni 2024

Sällskap…..


Han är ett bra sällskap….


Vi har haft dåligt med tid tillsammans, hon jobbar dag jag jobbar kväll. Men att krypa ner intill henne varje kväll är magi och jag fokuserar på just dom där fina ögonblicken när saknaden är stor. Vi mår bäst tillsammans och det svider i mej när jag är ifrån min Anna.

Att Mollie har sommarlov ger i alla fall oss lite mer utrymme till att ses. Förvisso sover hon mest. Jag är en morgonmänniska hon är det inte. Hon har även prioritera sina vänner framför mej vilket är glädjande. Hon har fått sommarjobb av mormor och morfar som kommer vara nån vecka. Det är bra. Just nu rengör hon deras altan. Sen väntar det nog lite målning för henne. Hon får lägga upp jobbet själv och det är bra. Frihet under ansvara viktiga bitar att ta med sej i livet.

Jag har hämtat mina nya brillor och ja det är en aning ovant. Tydligen hade synen förändrats en del. Men det var normalt i min ålder. Ingen oro där alltså. 

Ja det händer mer saker i mitt liv. Idag ska jag in i ett möte som kan förändra min framtid en hel del. Jag älskar spänningen det tillför. Det där att inte riktigt veta vad som döljer sej runt nästa kurva. Fortsättning lär följa :)





Jockarp.

måndag 17 juni 2024

Paviljong…..





En helg med ömsom regn och ömsom sol. Ja gällande vädret hade vi väl haft lite mer att önska, men det går inte att påverka så det är bara att försöka göra det bästa möjliga.
Fredagen började med jobb i vedhögen efter nattskiftet på kneget. Sen tog Mollie och jag en sväng till Kristianstad. Hon behövde ett nytt pass och jag skulle köpa en paviljong. Vi passade även på att käka på restaurang när vi ändå var på rull. Efter maten blev jag så galet trött så det var precis vi hann hem innan jag slocknade. Jag vilade en timme till den andra hälften kom hem.

Vi drog igång och olja in altangolvet, vi blev väldigt nöjda med resultatet. Så härligt när man liksom lyckas. Dusch och sänggång.

Att vi båda var totalt utschasade märktes tydligt under lördagsmorgonen, vi vaknade inte förrän halv tio. När hände det sist liksom. Ja Kennet hade förvisso varit uppe vid fem och fått mat men vi somnade om igen.
Efter frukost drog vi gång med paviljonbygget. Det var mysigt att jobba ihop.
Regnet öste ner så vi tog en paus men att laga mat och chilla inomhus en stund. Men innan kvällen var kommen var paviljongen på plats och vi var fett nöjda.

Söndagen bjöd på trivsammare väder. Vi grejade lite hemma. Vi tog en sväng till stan för att komplettera lite till vår myshörna. 
Min svärföräldrar kom på spontanbesök, väldans tur att min sambo dragit ihop en rulltårta under dagen. Kaffet koktes och det avnjöts på altanen. 

Klockan sju på kvällen efter att vi grillat korv med kidsen tog vi en springtur. Det var en vacker kväll så vi förlängde rundan några kilometer. Halv nio stod jag nöjd över dagen i duschen. En bra helg var till ända.





Jockarp.

fredag 14 juni 2024

Skolavslutning…..





Vi har varit på Mollies kusins student. God mat och mycket skratt. 
Även lilla fröken Vilhelmsson har nu gjort sin sista skoldag för läsåret. Tänk va, årskurs sju är nu ett minne blott. Så skönt att allt gått bra och att min dotter var nöjd med sina betyg. Och jag var givetvis stolt som en tupp över henne. Att hon fixat detta år. Betygen är viktiga för henne men hennes mående är viktigast för mej.
Som avslutningsgåva fick hon en ny cykel. Hon behövde det eftersom hon nu är fullvuxen och mäter 173 cm över havet. Ståtlig ung dam minsann.
Eftersom alla kidsen nu slutat skolan så käkade vi middag och efteråt intogs en jordgubbstårta gjord av min Underbara och grymma sambo.

Och så har det har kommer ett litet shettisföl, makalöst sött. Den lille killen följde med sin mamma ut redan efter ett halvt levnadsdygn, helt otroligt i mitt tycke.

Förövrigt har veckan bestått av mestadels arbete. Jag har även pysslat med målning på hemma fronten, jag hatar jobbet men det måste göras ibland.





Jockarp.


tisdag 11 juni 2024

Hemmafix……

På gång.



Projekt dörrmålning har tagit fart. Jag har det lite tufft med förändring, men nu skulle det ske. Dörren som varit träfärgen hela mitt liv beslutades att målas. Ja vi började med grundfärg och tanken var att vi skulle fortsätta med röd färg av något slag. Ja vi har varit inne på grön, blå och nu röd. Halva dörren är grundmålad och just nu känns det som om vi kommer köra på en vit dörr, iallafall ett tag. Lite sådär att vi vill känna oss för. Tänk ändå vad många beslut som ska fattas i det vardagliga livet. 

Och så har 2/3 kids gått på sommarlov, lite skillnad på deras dagar just nu. Mollie är sist ut och slutar på onsdag. Sen har vi tre dagdrällare hemma, men dom behöver nog det där, lite vila från studierna. Däremot har vi infört vårt trevlighetsschema igen. Det rann ut i den där sanden ett tag men nu när vi vuxna jobbar och barnen är lediga kan man minsann begära att dom hjälper till med vissa små dagliga bestyr.
Och dom var faktiskt helt med på det. Det är fint.

Vi håller på att röja upp på altanen, den behöver tvättas och oljas. Min kära sambo har stått för den största delen av tvättandet och 60 kvadrat tar faktiskt en stund att putsa till. Men med tvätten gjord är vi en bit på vägen mot vårt kommande sommarhäng, vi har en tanke och vi tror det kommer bli galet mysigt.




Jockarp.

fredag 7 juni 2024

Sweden Rock……

Sambo redo 



Jo vi har hängt på rockfestivalen som är i grannbyn. Nytt för i år är att vi tar mopparna dit. Kanonsmidigt. Förra året var det tufft, Mollie mådde inget vidare och det blev ännu värre av en massa främmande människor runt om henne. Men hon hade modet att ge det en ny chans i år vilket jag gladdes åt. Hon minglade och vi käkade. Allt flöt på. Men ja hon ville inte vara där timmavis men det är ju okej att tröttna.

Men två dagar har vi hängt på plats och även i kväll ska vi ta en tur. Det gäller att passa på och att njuta av att byn fylls med 40 000 människor. Ja det är mäktigt.

Och så är nu äntligen palatset målat och klart, det enda som återstår nu är att måla tre dörrar. Vilken färg. Ja jag vet inte, vi var inne på vitt men nu börjar vi svaja lite. Men jag tror vi målat vitt först sen får vi väl måla om igen om vi skulle ogilla det. Men hantverkarna har lämnat oss för denna gången och det är en otroligt skön känsla.
Nu kan vi vara i vårt hem och känna oss hemma.

Kidsen redo❤️



Jockarp.

måndag 3 juni 2024

Mopparna…..



Arbetet rullar på vilket är bra, den lediga tiden har jag spenderat ihop med min far i vedhögen. Extremt varma dagar för kroppsarbete, men jag mår bra av det.

I fredags tog vi en morgonjogg på berget innan arbetet, det var väldigt lyxigt att möta tre lediga dagar tillsammans i ett nu mörgrönare ljus. Bokarna blir mörkare och mörkare. 
Kennet var med på turen men det börjar bli klurigare att hitta vatten till honom. Det har varit extremt lite nederbörd den sista tiden.

Jag körde och köpte mej en elmoped, eller ja innan helgen var slut hade vi faktiskt köpt två. En till mej och en till min sambo. Det där är en kanongrej. Jag hade dock önskat att man kommit lite fler mil på en laddning, men i framtiden kanske. Hur som helst så är det mitt nya pendlartilljobbetvrålåk.
Vi tog tjejerna med på mopparna och drog in till stan och käkade glass. Det blev några fler turer in till stan men jag antar att det där nöjeskörandet snart är över.

Under söndagen tog vi en sväng till ett shoppingcenter. Det var åska och regn så det passade oss perfekt att leta badkläder då. Och så har jag varit hos optikern för synundersökning. Även nya glasögon är beställda. Snygga som tusan, men så är det en flata som designat dom ;) så vad annars kan man förvänta sej.

Ja det var en fin vecka och en bra helg. Nu går vi in i rockveckan och jag antar att vi ska ta oss med mopparna till Norje nån kväll ;)



Jockarp.