söndag 4 augusti 2024

Happy pride……







Kidsen fick bli hemma på semesterns sista utfärd. Dom behövde vila och landa efter veckan utan el, vatten och toa. Vi packade bilen och lämnade byn på fredagsmorgonen. I lugnt tempo rullade vi upp mot den kungliga huvudstaden. Vi lämnade väskorna på hotellet och gick ut på söder en sväng. Vi drack drinkar och käkade mat på tahibåten som låg vid kajen. 
Vi strosade vidare, vi gick och vi gjorde det vi själva ville. En skön stund att slippa ta hänsyn till någon annan än oss själva.

Vi strosade vidare mot Östermalm, vi ville testa elsparkcyklarna. Jungfrufärden tog oss till östermalms ip och pridepark.
Vi gick in, tog en alldeles för dyr öl och satt och kollade på folk.

Vi tog lite sovmorgon och en lugn frukost, redo för parad. Det var några år sen jag gick i tåget men det var som vanligt fullt ös, sång, dans, skratt och tårar av stolthet. Så fint att se. Vi gick med nån timme sen hoppade vi av för att stå och titta lite också. Vi träffade lite vänner på vägen. Mysigt att hinna med möten men människor man tycker om och har historier med.

Vi hängde i parken under kvällen. Men vi var båda nöjda innan Peg Parnevik spatserade upp på scenen. Ja då var vi på väg med T-banan hem till hotellet.
Det blev ett lagom pridande i år. Och det var lagom tid i storstan. Nu ska vi hem till lugnet i byn igen. Där vi ändå trivs bäst med människor vi har närmast hjärtat.








Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar