lördag 12 februari 2011

Arbete och godsaker...

Lilla trucken.

Uppdatering av spjälsängssovningen. (långt ord)
Det fungerar helt perfekt, jag har nu lagt henne tre gånger på kvällen och två gånger på dagen, hon somnar klockrent efter lite skönsång från mamman. Lyckan är total vad det gäller nattningsbiten.
Vilken tjej alltså, jag är imponerad av hur enkelt de faktiskt kan vara att ha barn.
Man hör och läser så mycket om andra mammor som säger att det är sååå jobbigt att vara mamma deras barn är såååå jobbiga.
Ja de kanske dom är med, men jag undrar de jag.
Jag vet ju att Mollie är speciell men jag undra om hon är så speciell, jag borde ju märkt något, någon gång eller.
De är väl klart att man är sliten nån gång, men det är man väl i vardagslivet med, med eller utan barn.
Och det är väl klart att jag gärna hade delat allt detta ansvar med någon annan vuxen person, det är ju som de sägs när man gifter sej "i nöd och lust," och de stämmer faktiskt, ibland är det nöd med dom små liven, men på de stora hela är det ju mest lust.

I går var Mollie och jag på mitt jobb, det är ju inte utan att man saknar det ibland. Saknar att glida runt i trucken och lyssna på radion, de rensade tankarna ganska bra.
Mollie gick från famn till famn hos grabbarna och till slut somnade hon helt slut efter alla intryck.
Hängde sen med en annan jobbarkompis och vi löste dom flesta världsproblemen, eh försökte iallafall.

Fredagskvällen tillbringades med en vän och hennes tre härliga barn, dom är snälla, trevliga och väluppfostrade, (hur de nu gått till) Dom är så försiktiga med Mollie, förra gången vi var där så hällde dom upp dricka till henne i en såndär liten pipmugg i tron om att Mollie skulle kunna dricka av den. Så sött. Nu hjälpte dom glädjande till med blöjbytet.
De skiljer inte så många år på dom så vem vet, de kan kanske bli nåt där, jag hör redan bröllops klockorna ringa.
När vi var och våldgästade sist så sattes de upp en resesäng till Mollie, den stod klart på plats även denna gången, så där nattades grynet, så att vi vuxna obehindrat kunde trycka i oss av den goda cheescaken.

Jag håller som bäst på med att rensa ut frysen på mat och godsaker så att jag ska kunna frosta av den, här äts de numera glass och gräddbullar varje dag, men nu börjar jag faktiskt se en ände på detta grymma frosseri.
Jag är väldigt glad över att jag ammar annars hade jag nog rullat fram med denna lite märkliga diet.
För övrigt känner jag mej i en grym form, och jag räknar helt kallt med att jag detta år kommer komma upp i den goda form jag var i för några år sedan, innan man blev sambo och förfallet började.
Min vän i norr har lovat hjälpa mej med ett lite träningsprogram, ett program som passar en person som vägrar att gå och spänna sin späda vackra kvinnokropp på ett gym, här är det vardagsträning i hemmets lugna vrå som ska till och ske.
Fan man börjar bli fåfäng på gamla da´r.
Här är minsann inget snack om att "du duger som du är"
Men med en sån liten prinsessa till dotter så får ju modern se till att matcha, något annat är ju helt uteslutit.

Och vad är det med Stockholmare och snö? De är ju samma visa varje år, när det kommer ett par cm nysnö, så larmslårs hela staden.
Tänk nu har vi haft snö sen i november och ändå när det kommer lite nysnö i februari så stannar hela staden. Och de enda som sänds på nyheterna så är de om snökaoset i huvudstaden.
Nu får dom väl ta och ge sej.
Herregud, skärp er.
Köp en traktor skotta och sluta gnäll på vädret.
På tal om väder...Här är det underbart, våren är på gång trots att det idag är 6 minus så känns det att något är på gång.
Jag ser framåt och jag ser att de ljusnar på många fronter, och jag har en förträffligt underbar dotter som jag njuter av i fulla drag.
Det går bra nu :)

Mollie och en av grabbarna på jobbet :)

Jockarp.

1 kommentar:

  1. du får ta och dela med dig av de där träningspassen, vet en till som behöver träna lite... :)
    så ditt frossande får jag försöka hoppa över ;)

    hoppas att ni har en härlig helg!
    kram

    SvaraRadera