fredag 11 februari 2011

Psyktest och knivlåda...


Beckomberga sjukhus...


Ett glädjande besked för mej, ett mindre glädjande för andra och då tänker jag närmast på min sk svärmor.
Jag var ju på lilla "psyk" undersökningen i går, hör och häpna, jag var både, lugn, trygg och stabil i min mamma roll.
Hur kan de då stämma överens med det min sk svärmor sprider ut på stan, att jag är psyksjuk och att hennes dotter är helt frisk?
Ja nu är det väl ingen, (som väl är) som lyssnar på de som min sk svärmor försöker sprida ut för att skydda sej själv och sin dotters märkliga beteende.
Konstigt vore de väl då.
Och nu har jag ju varit hos två olika personer och dom ger samma utlåtande jag är en stabil människa trots allt det jag blivit utsatt för.
Efter en timmes utfrågning och diskussioner fram och tillbaka blev vi utsläppta bland "normala" människor igen
Beklagligt för lilla svärmodern och ett stort grattis till mej och Mollie.

Körde ner till apoteket för att köpa lite saker till grynet, svängde in på parkeringen, kom några meter, sen blev jag stoppad av pappa blå, det var dax för nykterhetskontroll.
Ja de kändes ganska meningslöst, med tanke på att dom hade haffat en nykterist, men de kan ju inte dom veta.
Så jag blåste glatt och det visade att jag var ofarlig även där.
Herregud vad mogen jag är, varken full eller psyksjuk. Vilken dag va...

Sen bar det hem till byn.
Vi skulle spruta lite hästar med lite olika preparat så Mollie fick hänga med ut i stallet, de gick bra Mollie sov och hästarna var lugna, inte ens rädda för vagnen.
När vi ändå var ute så passade vi på att stöka bort det sista av julen, utegranens fina sken har nu slocknat för denna delen av året, de var på tiden.
Även den fina dörrkransen fick lift upp på gödselvagnen för vidare färd ner mot vesan, det blev väldigt tomt på gårdsplanen, men det är ju som med allt annat en vanesak.
När jag var i källaren och grejade så hittade jag både det ena och de andra som tillhör min sk fru.
Jag undrar just vad hennes plan är, väntar hon på att sakerna ska förflytta sej själv, eller tror hon att dom ska ruttna bort.
Hmm kanske jag ska informera henne återigen att hon har pinaler här som är hennes, och kanske jag behöver informera henne om att hon har saker som är mina som jag gärna vill se här på gården igen.
Varför gör man så?
Finns det någon där ute som kan svara mej på dessa frågor?
Finns det någon som kan svara på varför hon inte vill lämna tillbaka mina saker och hämta sina saker?
Vill hon inte avsluta?
Någon?

Inte?

Finns det någon som kan svara mej på en annan fråga, eller rättare sagt två frågor, två frågor som snurrat i mitt huvud nu ett tag.
Min sk fru har ju nu i efterhand gått runt och sagt att hon hade funderat länge på att hon skulle lämna mej, och att hon stannade kvar på grund av att jag var gravid.
Ja de var ju gulligt tänkt.
Men varför, gifter man sej då men en person som man tänker lämna, det är den första frågan.
Sen en annan fråga som jag grunnat på nu den sista tiden är.
Varför ändrade hon sitt efternamn till Vilhelmsson?
Någon som förstår det?
Om det nu var så att hon tänkt en längre tid på att lämna mej, varför säger man inte bara då när man ska gifta sej att jag tror jag behåller mitt efternamn.
Jag har ju haft de så länge så varför ska jag ändra.
Tänk vad mycket jobb det blir bara med att hålla på att ändra namn hit och dit...

Näpp jag tror inte ett skvatt på att hon funderat en längre tid på att lämna mej, allt i hennes handlande tyder på panik och flykt.
De kanske till och med hon och hennes familj kan se om dom tänker efter en smula.
Jag vet ju visserligen att dom inte är dom vassaste knivarna i lådan men kanske om dom funderar en stund så ser dom själva att allt detta rimmar illa.
Väldigt illa till och med.

Och här sitter då jag fortfarande med frågorna.
Ja hur blir det med svaren, någon som förstår detta och kan förklara de för mej?
Någon?

Inte?


Knivigt i Jockarp..

3 kommentarer:

  1. När en människa beter sig på detta ytterst märkliga sätt, så ser jag det, precis som du själv skriver.. att hon flytt i panik!
    Om hon nu funderat på det ett tag, så borde hon sagt nåt innan ni gifte er, eller innan du blev gravid till och med! Man låter det inte gå så pass långt om man inte har för avsikt att såra den andre. * Förlåt *

    Sen det här med att hon har kvar dina saker, och låtit sina ligga kvar...

    Att hon har dina saker, kan lika väl innebära att hon kanske inte kan släppa taget, ELLER, att hon vill ha nån slags hållhake på dig.. hon kanske tänker att du inte kan släppa om henne om hennes saker är kvar, eller att hon har dina.

    Människor är verkligen olika funtade, det märker man var och varannan dag! Men du behöver inte en sådan människa i ditt och Mollies liv. Tycker ni reder er himla bra utan! :)

    Omge dig med energigivare så ska du se att du kanske slutar fundera efter ett tag på varför hon gör si eller så.. hon är en energitagare, och det behöver man inte i sitt liv.

    Många kramar till er från oss i Karlskrona :)

    SvaraRadera
  2. Fan blir så arg på henne, vilken jävla dålig stil, får ont i hjärtat bara av att läsa hur hon beter sig. Nej varför gör man så kan man fråga sig och du kommer nog aldrig få något svar då hon själv nog inte våga stå upp för vad hon har gjort!

    SvaraRadera
  3. Du är stark- än en gång kämpa på.

    SvaraRadera