lördag 23 april 2011

Ordets betydelse....


Igår eftermiddag packade vi in halva bohaget och styrde bilen mot Tingsryd för att fira långfredagen med fina människor.
Solen sken temperaturmätaren i bilen rörde sej från 16 grader ända upp till 22 när vi körde in i de småländska landskapet.
Jag var tvungen att rota fram mina solglasögon i bilen och när jag gjorde de hittade jag en lapp i glasögonfacket som jag glömt bort eller på annat sätt förträngt.
Det var en gammal parkeringsbiljett men på baksidan av den stod det, jag älskar dej och den var skriven av min sk fru.
Jag kommer ihåg hur glad jag blev första gången jag såg den där lappen, jag kände en lycka att just jag mött och blivit älskad av denna människa, en söt, rar kärleksfull tjej som pratar skånska.
En tjej som fick mej att tro på den stora kärleken, att man faktiskt kunde träffa en livkamrat som skulle finnas vid sin sida i nöd och lust tills döden skulle skilja oss åt.
Så tolkade jag lappen när jag läste den, men den som skrev lappen har betydelsen av orden en helt annan mening.
Jag står för mitt ord när jag säger att det innebörden på den lappen den stämmer överens för vad jag känner för min sk fru , hur hysteriskt rubbat de än låter.
Jag känner henne inte idag, men den kvinnan jag gifte mej med det är henne jag väljer att se och älska, den person som blivit så manipulerade av dom två sjuka människorna från vår huvudstad, dom personer som hon sa betydde så mycket för henne och för vårt förhållande att dom nu har lyckat förvandla allt de fina till en person som bara hittar på elakheter och tokigheter väljer jag att inte se.

En annan sak jag funderat på ett bra tag nu det var några andra ord hon sa till mej mitt i vår tubulenta tid i höstas när otrohetsaffären och jagvillintehavårtbarnlängre spelades upp och det var när hon en dag skulle gå, då sa hon.
- Jag drar inte bara.
Vad är innebörden i dom orden, vad betydde dom för henne?
För mej, som då visat sej vara lite lagom naiv betyder dom att jag sticker inte jag kommer inte bara att lämna dej här med allt detta som vi "ställt" till med utan jag kommer att ta mitt ansvar och tillsammans rider vi ut stormen.
Jo tjena, fan snacka om att jag har blivit totalt grundlurad.
Typ Leonora vi gifter oss och jag ser till så att du blir gravid, sen tänker jag börja ett nytt liv med en cancersjuk brud och hennes chef, han som är båda våras hjärnor, vi gör allt som han säger för vi tycker han är skitcool, vi dyrka honom och marken han går på och vi vill inget hellre än att bli som han. hehe.....
Ja och när den bubblan spricker då?
För frågan är inte om den gör det utan när den gör det.
Som min sk fru sa när hon träffat dom här filurerna tre fyra gånger, vi är som dom tre musketörerna.
Ja de hade väl varit sött, men inte när man snart skulle till att bli mamma, då kan man inte hålla på och leka rollspel som en fjortis.....Då får man faktiskt ta sej i kragen och växa upp.

Och jag kan inte sluta att funderar över vad en hetrosexuell man i 45 års åldern har gemensamt med en flata på 28 år.
Nej nåt allvarligt fel är det, både då på honom som vill ha hangarounds som nu min sk fru, han måste helt enkelt behöva bekräftelse av nåt slag, för dom kan ju knappast ha så värst mycket gemensamt, dom lär ju inte kunna prata om barn och barnuppfostran iallafall.
Och min sk fru förstår jag ju inte alls, som kastar bort sin fru och sitt barn på en sån nyfunnen "vänskap" eller vad de nu än må vara.
Men de ska bli kul att se vad som händer i deras lilla trekant.
För som man lärde sej i småskolan så går de ju bra med två, men tre är en för mycket, och jag kan nog sätta en tusing på att den är min sk fru som ryker först ut ur de gänget, ja om nu inte den cancersjuke rycker först då, av just den anledningen.
Ja herregud.....

Här kommer lite bilder av vår långa fredag.....Tack för en fin dag.







Jockarp.

1 kommentar:

  1. What? Nu kom ett stoooort frågetecken, vem är mannen i detta dramat? Har din fru fallit för en kvinna som har en man eller vem är han? Lever de tre i ett förhållande????

    SvaraRadera