fredag 9 oktober 2015

kanel och köttbullar....

Min lilla bagare...


Kanelbullensdag blev något senarelagt i palatset. Vi gör som vi vill, när vi vill. Vi gjorde en enkel sats med bullar och bjöd ner mormor och morfar på bullfika. Det blev en mysig stund och självklart åt alla friskt. Nybakade bullar är svårslaget.

På jobbet har jag hunnit med väldans mycket, ett studiebesök till Kalmar och till en firma som heter Möre maskin. Där kollade vi på skogsvagnar, vedklyvar och en och annan antikvitet. Det var en väldigt intressant och rolig eftermiddag på jobbet.
Väg dit och hem var givande den med, roliga, härliga samtal och inte en tyst minut där inte. Med vissa människor flyter det helt enkelt på väldigt lätt.

En sån här kanske....


Vi har snöat in lite på badhus, så nu tog vi en kväll i veckan till att mysa till det. Myset somnade på vägen dit och jag räknade med en tuff nattning på kvällen.
Vi hade i alla fall en super härlig stund i badhuset. Hon är tuff och det dyks från kanten så att till och med badvakterna får hejda henne. Men visst minns jag själv hur latjo det var att hoppa från kanten.

Och så har jag nu äntligen i mitt 39 åriga liv fått reda på den i mina ögon trodda statshemligheten gällande min mormors recept på köttbullar.
Jag gick en kurs hos min mor och hon visade mej hemligheten bakom dom vansinnigt goda bullarna.
Nu ska det rullas köttbullar i Månsagårdens kök.

Löpningen har legat nere på grund av långlopp till helgen och det har nog varit bra, det halsonda är förbi vilket känns enastående bra. Jag ser fram emot loppet även om jag vet att det blir tufft.


En gammal Bolinder Munktell....


Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar