söndag 11 oktober 2015

Marathon 5......

Avslappnad innan start.


Vi lämnade myset och palatset tidigt, vi styrde mot Göteborg, det var lite trafik så det flöt på bra. Ett litet stopp för ett toabesök bara sen var vi på vägen igen.
Vi var framme vid halv tio. Nummerlappen hämtades ut och ett antal toabesök senare var de äntligen dags för start.
Jag har inte haft dom bästa förberedelserna för loppet. Till skillnad mot dom andra marorna där jag förberett mej månader i förväg så blev det bara en vecka från anmälan till start. En ny upplevelse alltså.
Starten gick och det var en härlig känsla, jag kände mej stark och fick hålla igen en del. Men det är svårt, kroppen är inställd på ett tempo.
Det var fyra milsslängde som skulle avverkas. Vi sprang ut med havet och socitetsvillorna. Fantastiskt vacker. Det tog jag dock bara in de två första vändorna.
Planen var att springa lugnt och att orka hålla ett ungefärligt tempo hela tiden. Det gick tyvärr inte denna gången heller. Jag får träna på.
Vid tre mil började det bli riktigt tufft och jag la in lite gång, jag stretchade lite mot en stolpe och jag pratade lite med funktionärerna vid vätskestationerna. Det var trevligt, avslappnade och ett helt kravlöst lopp. Skönt.

Jag sprang in på arenan supported av fröken flickvän, hennes syster och svärfar. I mål sprang jag till deras hejarop på tiden 04:13:58 en härlig stämning alltså.
Jag var helt slut givetvis och fick sätt mej en stund. Jag fick min medalj och en blomma av fröken flickvän, vilken målgång alltså ;)
Jag vätskade upp mej lite och sen bar det iväg till bilen för fortsatt färd. På färden spydde jag upp en hel liter av den välbehövliga vätskan i en påse. Jag fattar inte varför det måste vara så efter långlopp. Efter spyan piggnade jag till igen.

Ett tre timmars stopp i Ullared hann vi med innan vi styrde hemåt. Vi återvände till palatset klockan elva på kvällen och då sov myset gott hos mormor och morfar.
Dom hade under dagen roat sej blanda annat med att gå på teater, trollkarlen från OZ och det hade varit spännande. Brandlarmet hade gått så teatern fick utrymmas och brandkåren kom. Teatern hade varit bra enligt rapport.
Dom hade även hunnit shoppa ben till hundarna och leka en stund men kusinerna. En bra dag helt enkelt även för myset.
Ja, det var vår lördag det.

Den klassiska bitbilden fick ske hemma..


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar