fredag 8 januari 2021

Bagaren....



Tidiga mornar i vedsvängen. Det är jobbigt men samtidigt skönt att ha hela eftermiddagen och kvällen ihop med myset.
Hon ville baka Biskvier och så fick det blir. Det är onödigt många moment i mitt tycke men det gick bättre än förväntat. Mollie höll ut genom hela processen, allt från att skålla och skala mandeln till att doppa dom i chokladen och sen självklart till provsmakandet.
Hon bjöd ner mormor på ett smakprov och mormor är en riktig kakkännare och Mollie fick väl godkänt för sitt första biskvibak. Roligt att glädja andra.




Kennet och jag har varit på berget och aktiverat oss i form av springning. Han är lik mej i det avseendet att han blir mycket trevligare när han varit i skogen och rört på sej. Vi har mått fin fint på kvällarna och varje kväll har jag avslutat på altanen i min badbalja. Det är en lyx som jag är glad över att jag prioriterade och unnade mej.

Jag har inte bakat något surdegsbröd på ett par veckor och jag känner en enorm saknad efter det så därför när jag såg en ledig dag i almanackan så matade jag degen. Den hade tredubblat sin storlek efter några timmar och den var redo att användas. Jag imponeras och kommer nog alltid fascineras av konsten att baka bröd med ynka tre ingredienser.
Brödet och frallorna ska bakas under dagen och spänningen är typ olidlig ;)

Bra drag i den ;)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar